Other

Elon Musk doorbreekt flinke mijlpaal en is nu rijker dan Bill Gates

auto's van Elon Musk

Een stijging in de ranglijst voor de allerrijksten. De aandelen van Tesla nemen flink toe en dat is goed nieuws voor Elon Musk. Dit zorgt ervoor dat het vermogen van Elon Musk weer goed wordt aangevuld. Volgens een rangschikking van het economisch persagentschap Bloomberg is de genie nu zelfs rijker dan Microsoft-oprichter Bill Gates. Dit maakt hem de op één na rijkste mens op aarde.

Elon Musk gaat voorbij aan Bill Gates

Het Tesla-aandeel schoot met 6,5 procent omhoog. Hierdoor steeg het vermogen van Elon Musk met een verbluffende 7,2 miljard dollar op één dag. Hiermee komt zijn totale vermogen op een ongekende 127,9 miljard dollar. Daarmee is hij iets rijker dan Bill Gates. Het vermogen van Bill Gates wordt namelijk geschat op een ‘matige’ 127,7 miljard dollar.

View post on Instagram
 

‘Bloomberg Billionaires Index’, de lijst voor de allerrijksten

Aan de top van de ‘Bloomberg Billionaires Index‘ staat nog steeds Jeff Bezos. De grote baas van Amazon kijkt van een afstandje mee met een vermogen van 182 miljard dollar. Hij is dus ‘The next man to beat’ voor Elon Musk. In de top tien staan onder andere nog de oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg (102 miljard dollar) en de Indiase zakenman Mukesh Ambani (74 miljard dollar). Er staat overigens ook een Nederlander in deze roemrijke lijst. Op nummer 118 staat niemand minder dan Charlene de Carvalho-Heineken. Haar vermogen wordt geschat op zo’n 15,7 miljard dollar.

Tesla is het meest waardevolle autobedrijf

Het is niet voor niets dat het vermogen van Elon Musk zo hoog ligt. Zijn bedrijf Tesla is namelijk het meest waardevolle autobedrijf ter wereld. Met een beurswaarde van 500 miljard dollar steekt het bedrijf met kop en schouders boven de anderen uit.

We verwachten nog een hevige strijd tussen de twee miljardairs. Als het aandeel van Tesla op deze manier blijft stijgen, dan is Elon Musk binnen de kortste keren de rijkste mens ter wereld.