Cars & Bikes

Dit is de uitgebreide autocollectie van Vin Diesel

autocollectie vin diesel

Er zijn weinig acteurs te vinden die geen rijbewijs hebben en als je dan toevallig Vin Diesel heet kun je het natuurlijk niet maken om zonder wagen door het leven te gaan. Dit zijn de auto's van Vin Diesel.

Dit zijn de auto’s van acteur Vin Diesel

Gezien zijn prestaties in films als Fast & Furious zou je bijna denken dat de 53-jarige acteur in een wagen is geboren. Zo erg is het wellicht nog niet, maar de acteur heeft wel in de loop der jaren een imposante collectie opgebouwd.

Mazda RX-7 (1993)

De eerste die we uitlichten van de auto’s van Vin Diesel is de Mazda RX-7. Het was een van de populairste sportwagens van de jaren negentig, met een 1,3-liter twin-turbomotor van 255 pk.

Volgens het Amerikaanse Motor Trend was de wagen in 1993 de ‘Import Car Of The Year’. De versie die Vin Diesel bezit is in ieder geval een van de weinige hatchback-modellen.

Toyota Supra (1994)

Woon je in L.A. dan is het misschien niet zo slim om in een felle wagen uit een van je eigen films rond te rijden. Het trekt nogal wat aandacht op die manier. Aan de andere kant, als je wagen een zescilindermotor van 320 pk heeft en je daarmee in 4.6 seconden 100 km/u kunt halen, dan is het erg verleidelijk om dat juist wel te doen. Als diezelfde wagen dan ook nog eens een top heeft van ruim 255 km/u dan wordt het lastig om de verleiding te weerstaan. Het is dan ook één van de auto’s van Vin Diesel geworden.

Chevrolet Corvette Stingray Grand Sport (1963)

De Corvette Stingray Grand Sport uit 1963 was de eerste Corvette die speciaal was ontworpen om mee te racen. Voor dit doel was de wagen voorzien van een stabilisatorstang vooraan, een rembekrachtiging en waanzinnig grote schokbrekers met dito veren. Kortom, de wagen was gebouwd voor snelheid en dat is juist iets waar Vin Diesel gek op is. Nog leuker: er zijn zijn 199 exemplaren verschenen en dus is het een logische investering.

Pontiac Bonneville (1966)

Over de schoonheid van een wagen valt uiteraard te twisten, maar als we het hebben over de Pontiac Bonneville dan is het niet direct de wagen waar je aan denkt. Het is een typisch Amerikaanse wagen waarbij de gemiddelde Europeaan zich niet afvraagt hoe hard de wagen kan, maar wat hij verbruikt. De langste Pontiac ooit is in alle opzichten een monsterlijke wagen en heeft een lengte van maar liefst 5.8 meter. Dat wordt lastig parkeren en een prijs voor de meest milieuvriendelijke wagen zal hij dan ook niet krijgen. Mooi is de vierwieler in ieder geval wel, dit bijzondere exemplaar tussen de auto’s van Vin Diesel.

Rolls-Royce Sprinter Van

De volgende in de rij van auto’s van Vin Diesel. Je hoeft niet direct naar je lokale Rolls Royce dealer te gaan om deze bestelwagen aan te schaffen. Het is namelijk een omgebouwde Mercedes Sprinter in combinatie met een Rolls Royce. De in alle opzichten unieke wagen is gebouwd door collega-acteur Tyrese Gibson en is voorzien van tal van bijzondere elementen waaronder het Spirit Of Ecstasy motorkapornament, een bijzonder sierlijk interieur en gouden bekleding. Het prominente Rolls-Royce-logo’s met monogram ontbreekt ook niet net zoals een koelkast en een enorme tv.

Subaru Impreza WRX STI (2009)

Deze Subaru Impreza met de 2,5-liter twin-scroll turbocompressor is in vergelijking met de Rolls Royce bestelwagen tot meer het type wagen wat bij Vin Diesel hoort. Deze uitvoering bevat tal van extra’s zoals schijfremmen achteraan, elektronische stabiliteitscontrole en carrosseriekleurige deurgrepen. Indrukwekkend dus.

Dodge Charger R / T (1970)

De Dodge Charger is de wagen die je als diehard Vin Diesel fan ongetwijfeld herkent als de wagen die zijn alter ego Dom Toretto in de Furious-films bestuurde. Voor de goede orde: deze bak bezit Vin Diesel niet, maar kwam in het bezit van regisseur Justin Lin. Die zal ongetwijfeld erg blij zijn met de 440 “Magnum” V8-motor en het Road / Track-pakket.

Watch on YouTube

BMW E60 M5 (2010)

Mocht je denken dat de auto’s van Vin Diesel het beperken tot de echt snelle uitvoeringen, dan heb je het een beetje mis. De BMW E60 is in feite een ‘normale’ gezinsauto, maar wel een met wat extra power. Het laatste model van de M5-serie is rijkelijk voorzien van de nodige pk’s (500) en heeft maar liefst zeven versnellingen. Hij haalt doodeenvoudig 100 km/u in 4,2 seconden en heeft een topsnelheid van dik 320 km/u.

Lykan Hypersport (2014)

Over snelle wagens gesproken, de Lykan Hypersport heeft een 3,7-liter twin-turbomotor met een vermogen van 780 pk. In gewoon Nederlands: je schakelt van 0 naar 100 km/u in 2.8 seconden. Lekker dus, maar wat deze wagen nog leuker maakt is de topsnelheid van bijna 400 km/u.

De middenconsole heeft een holografisch display in plaats van een touchscreenpaneel, goudstiksels op de stoelen en als je de wagen écht wilde hebben kreeg je de keuze voorgelegd of je robijnen, diamanten, gele diamanten of saffier in de koplampen wil hebben. De auto ken je wellicht uit Fast And Furious 7, maar hoe graag Vin Diesel hem ook wilde hebben, gratis was hij zeker niet. De acteur moest er 3.2 miljoen euro voor aftikken, maar dan heeft hij ook wel iets bijzonders. Er zijn namelijk slechts zeven exemplaren van gemaakt.

Watch on YouTube

Bron: GQ