Jeff Bezos mag dan niet meer de rijkste CEO van de planeet zijn, hij is immers vele miljarden kwijt geraakt door zijn scheiding, echt arm is de Amazonbaas niet. De beste man heeft in theorie nog altijd een fors vermogen van 200 miljard dollar. Daarmee hoeft hij allen Elon Musk van Tesla voor zich te dulden. De beste man weet dus wat geld verdienen is én hij is een fervent liefhebber van auto’s. Dit is de autocollectie van Jeff Bezos.

Autocollectie van Jeff Bezos

Elke man houdt van auto’s en we scheppen graag op over de prestaties van onze eigen bolide. Jeff Bezos is niet veel anders, ware het niet dat zijn autocollectie ronduit jaloersmakend is. In zijn verzameling tref je dus verschillende vierwielers aan waar je alleen maar van kan dromen en de leukste modellen gaan we uit de doeken doen.

Ferrari Pininfarina Sergio

Het zal je niet veel moeite kosten om te bedenken dat de Amazon CEO geen genoegen zal nemen met een middenklasser. Deze Ferrari Pininfarina Sergio uit de autocollectie van Jeff Bezos is dan ook geen doorsnee wagen, er zijn er namelijk slechts zes van geproduceerd. De wagen is een eerbetoon aan niemand minder dan Sergio Pininfarina, de beroemde designer van Ferrari wagens. Echt goedkoop is het ook niet: reken op zo’n 3.5 miljoen dollar. Dat is dus de nieuwprijs.

Bugatti Veyron Linea Viviere (Mansory)

Gezien de inspanningen van Bezos om een ruimtevaartuig te kunnen lanceren, kunnen we gerust stellen dat hij niet vies is van snelle wagens. In dat opzicht past de Bugatti Veyron Linea Viviere prima in de autocollectie van Jeff Bezos. De door Mansory gepimpte Veyron heeft dankzij de 1001 paardenkrachten een topsnelheid van 407 km/u, voldoende om de politie voor te blijven. Het goede nieuws is dat de wagen minder uniek is dan je zou denken. Een vergelijkbaar model tref je heel soms aan als leuke occassion, vaak met een prijskaartje van 1.25 tot 2.5 miljoen dollar.

Koenigsegg CCXR Trevita

Een beetje miljardair moet natuurlijk een Koenigsegg in zijn garage hebben staan anders tel je gewoon niet mee. Of die stelling echt hout snijdt, weten we niet. Wel weten we dat Jeff Bezos een Koenigsegg CCXR Trevita bezit. Deze wagen is niet alleen enorm snel, het is ook de duurste wagen waar je gewoon mee over de snelweg kan gaan knallen. Het gerucht gaat dat Jeff Bezos één van de twee modellen die ooit zijn geproduceerd in zijn autocollectie heeft staan. De kans is dus klein dat je deze wagen ooit op de weg zal tegenkomen. Om je nieuwsgierigheid te beantwoorden: de wagen beschikt over indrukwekkende V8 4,8 liter motor welke zonder problemen de wagen een topsnelheid geeft van 410 kilometer per uur. Ook dit was geen koopje. Naar verluidt heeft de miljardair zo’n 5 miljoen dollar ervoor over gehad.

W Motors Lykan Hypersport

Ooit gehoord van een W Motors Lykan Hypersport? Welnu, we nemen het je niet kwalijk als de wagen voor wat vraagtekens zorgt. Met een vraagprijs van 3.4 miljoen dollar is het zeker geen koopje, bovendien was het ding blijkbaar zo lastig te verkopen dat je bij aankoop een Cyrus Klepcys horloge erbij kreeg. Ook dat klokje is verre van goedkoop gezien de verkoopprijs van 200.000 dollar. Leuk detail: de wagen is vooral voor mensen met een bijna ongelimiteerd budget én een voorliefde voor heel wat bling bling. In de wagen zitten namelijk 440 diamanten verwerkt. Jeff heeft één van de slechts zeven modellen die zijn gemaakt.

De andere auto’s in de autocollectie van Jeff Bezos

Mocht je denken dat het daarbij blijft, dan heb je het mis. Jeff Bezos is een liefhebber pur sang en dus bezit hij nog heel veel andere modellen. Die zijn overigens wel wat minder uniek, maar zeker niet minder mooi. Denk maar aan een Cadillac Escalade, een Lincoln Town Car Stretch Limousine of een ‘gewone’ Mercedes-Benz S450. Daar blijft het overigens niet bij, mijnheer Bezos houdt ook van andere speeltjes en is binnenkort regelmatig te vinden op zijn 127 meter lange superjacht. Dat jacht is overigens in Nederland gebouwd. Leuk detail: Jeff neemt in dat geval nog een ander jacht mee zodat hij over al zijn speeltjes kan beschikken tijdens zijn reizen over het water.