Netflix stoomt lekker door dit jaar met de productie van hun ‘eigen’ titels. De hoeveelheid Netflix Originals neemt in rap tempo toe. Naast de vele Engelstalige producties zijn er ook knallers van Spaanse series (denk aan La Casa de Papel of White Lines) te zien en binnenkort kunnen we zelfs een tweede Netflix Original van Nederlandse bodem verwachten. Na Ares is Dirty Lines de volgende op de planning.

Nederlandse Netflix Original

Begin 2020 (voelt als eeuwen geleden) verscheen de eerste Nederlandse Netflix Original: Ares. Over een paar maanden, begin 2021 waarschijnlijk, is het de beurt aan Nederlandse original nummer 2: Dirty Lines.

Dirty Lines

Dirty Lines is gebaseerd op het boek 06-cowboys. In de serie zien we de opkomst van telefoonsekslijnen in de jaren 80. Het verhaal volgt de jonge zakenman Frank Stigter. Hij doet meerdere pogingen zijn eigen zaak te beginnen, maar het blijft mislukken. Als hij de moed bijna opgeeft ziet hij zijn laatste kans, wanneer de nationale telefoonmaatschappij PTT betaalnummers op de markt gaat brengen.

nederlandse netflix original

Hij schakelt de hulp van zijn broer en zus in, benadert een paar dubieuze investeerders en begint het aller eerste telecom-seks bedrijf van Europa. Waar Frank op hoopte gebeurt. Van een knullig bedrijf in de garage van zijn ouders tot een miljoenenindustrie.

Spanning van de koude oorlog

De tweede Nederlandse Netflix Original speelt zich af in de tijd van de Koude Oorlog, iets wat doorsijpelt in de sfeer van Dirty Lines. Na jaren van spanning is het tijd om weer te gaan genieten van het leven. Iets waar feesten, drugs én de telecom-seks perfect bij past.

De productie ligt in handen van Pieter Bart Korthuis, de man die van Penoza zo’n razend succes heeft weten te maken. We zullen nog even moeten wachten tot de nieuwe Nederlandse Netflix Original tussen het aanbod staat, tot die tijd zullen we het moeten doen met de overige titels van onze favoriete streamingdienst.