Het is eindelijk zo ver: Ares, de eerste Nederlandse Netflix Original, is vanaf vandaag te kijken. Omdat de kans groot is dat jij hier -net als wij- nieuwsgierig naar zijn geworden in de afgelopen maanden, hebben wij even alles op een rijtje gezet wat je moet weten voor je aan de serie begint.

Ares

Het verhaal van de psychologische horror-serie gaat over twee studenten: Rosa en Jacob. De twee krijgen een uitnodiging van een sociëteit in Amsterdam. Het klinkt allemaal leuk en aardig, als een normale stap voor twee studenten die naast studeren wat lol willen beleven, maar al snel wordt duidelijk dat er hier sprake is van een heel schimmige organisatie. Alles lijkt in orde totdat Rosa plotseling verdwijnt. Alles wijst er op dat de grootse sociëteit hier achter zit. Maar hoe bewijs je schuld als dit niet gemakkelijk aan te tonen is? In een bizarre zoektocht naar Rosa loopt men volledig in het web van oneindige geheimen van de vereniging. Er zit niets anders op dan deze te ontrafelen, dat is de enige manier om Rosa te vinden.

Eerste Netlix Original van Nederlandse bodem

Ben jij nu in complete verwarring omdat je dacht dat er al lang een serie was die deze mijlpaal achter zijn naam kon zetten? Dan ben je niet de enige. Het populaire ‘Undercover‘ is la een tijdje te zien en óók een Nederlandse serie. Het verschil zit hem in de producent. Undercover is door Vlaamse/Nederlandse productiemaatschappijen gemaakt en daarna op Netflix terecht gekomen. Ares is compleet ontwikkeld door de streaming-gigant. Vandaar dat we hier spreken van de eerste echte Nederlandse Netflix Original.

Griekse mythologie

De naam ‘Ares’ is afkomstig uit de Griekse mythologie. Ares is de god van de oorlog, een symbool voor de krijgslust. In de duistere serie spelen Jade Olieberg (Rosa) en Tobias Kersloot (Jacob) de hoofdrollen. Allebei de acteurs hebben in Nederland al meerdere rollen op hun naam staan, maar dit is een hele bijzondere. De serie is de eerste Nederlandse Netflix Original, maar wordt niet alleen in ons kleine landje uitgezonden. In maar liefst 190 landen zal Ares vanaf morgen te zien zijn. Iets wat voor de twee acteurs een grote stap in hun carrière betekenen.