Veel kenners binnen de MMA-wereld hadden nog niet gehoord van de ‘rookie’ genaamd Michel Pereira. Daar is afgelopen weekend verandering in gekomen door zijn debuutgevecht binnen de UFC met Danny Roberts. Hij koos niet voor de veilige optie, waar veel debutanten wel voor zouden gaan. Nee, de beste man koos ervoor om alle subtiliteit los te laten en zijn tegenstander in ninja-stijl in elkaar te meppen. Dikwijls komt hoogmoed voor de val bij dat soort tactieken, maar de meedogenloze Braziliaan wist de winst binnen te slepen. En hoe: velen bestempelen het gevecht nu al als ‘het gevecht van het jaar 2019.’

Michel Pereira

Michel Pereira stond afgelopen weekend voor het eerst op de fightcard van een UFC-evenement. Daar maakte hij een indruk vanwege zijn bizarre moves. Niet alleen tijdens het gevecht, maar ook daarvoor al. Voordat hij überhaupt zijn tegenstander had aangeraakt maakte hij al een showtje van de avond. Hij begon de avond namelijk met een heuse breakdance show midden in de octagon. Meestal worden dat soort praktijken wel gewaardeerd binnen de UFC, maar dit keer niet. Dit komt namelijk doordat tegenstander Danny Roberts de publiekslieveling was.

Die favorietenrol veranderde echter snel naarmate het gevecht duurde. Het Engelse publiek was namelijk zeer onder de indruk van de bizarre combinaties die Michel Pereira op zijn tegenstander afvuurde. Binnen slechts twee minuten tijd kwamen meer legendarische moves voorbij dan sommige vechters in een heel jaar kwijt kunnen. Wat dacht je van een rolling heel kick, een superman punch en dat dan gecombineerd met een salvo aan vliegende knietjes. Dit werd Danny Roberts op een gegeven moment te veel, waardoor hij bezweek na een knock-out van jewelste. Door zijn agressieve en kunstzinnige vechtstijl kunnen we wel spreken van het meest bijzondere UFC-debuut ooit.

Check ook eens de snoeiharde knock-out van Deontay Wilder – waarmee hij WBC-kampioen bleef – en de spectaculaire knock-out van MMA-vechter Raymond Daniels.