Het was weer een feest afgelopen weekend tijdens UFC 236. Regerend kampioen in het vedergewicht, de Hawaiian Max Holloway, vocht een gewichtsklasse hoger en ging in het lichtgewicht het gevecht aan met Dustin Poirier. In het co-main event ging Israel Adesanya op de vuist met Kelvin Gastelum om de titel in het middengewicht. Beide gevechten namen een dermate bizarre vorm aan, dat ze allebei tot Fight of the Night werden bestempeld.

Hoewel beide gevechten tot een absoluut hoogtepunt behoorde in de geschiedenis van UFC, werd er getreden om het ‘nep goud’: de interim titel. Wie de interim titel om zijn middel heeft hangen, mag zich kampioen noemen totdat de werkelijke kampioen weer in de octagon mag of kan verschijnen. Ook is de interimkampioen zo goed als zeker voorzien van een kans om de regerend kampioen te verslaan.

Khabib geschorst, Whittaker geblesseerd

Omdat huidig lichtgewichtkampioen Khabib Nurmagomedov na zijn overwinning op Conor McGregor nog een aantal petsen wilde uitdelen aan een teamgenoot van de Ier, is hij voor negen maanden geschorst. Middengewicht kampioen Robert Whittaker ligt er wegens een heftige blessure vanaf en zal vermoedelijk pas aan het einde van de zomer weer vechten. Tot die tijd wordt het goud in zowel het lichtgewicht als het middengewicht dus gedragen door de interimkampioenen, die tijdens UFC 236 lieten zien dat ze het waard zijn.

UFC 236: Israel Adesanya vs Kevin Gastelum

Allereerst Nieuw Zeelander Israel Adesanya tegen Kevin Gastelum. De nummer #5 in het middengewicht tegen de nummer #4. Twee compleet verschillende vechters, maar beiden strijders tot op het bot. De pot werd door commentator Joe Rogan bestempeld als een van de beste gevechten die hij ooit had gezien. En terecht! Adesanya wordt gezien als de opvolger van Anderson Silva, vanwege zijn onorthodoxe vechtstijl. De stuk kleinere en potige Gastelum is een rechtdoorzee rammer, met een dodelijke hoek. Het gevecht duurde vijf rondes lang, ging alle kanten op en eindige snoei en snoeihard. Bekijk de hoogtepunten in de video hieronder of bekijk de volledige video via Veronica.

UFC 236: Max Holloway vs Dustin Poirier

In het main event namen vedergewichtkampioen Max Holloway en Dustin Poirier het tegen elkaar op. Beiden vochten eerder in het verdergewicht tegen elkaar, toen nog om naam te maken binnen de UFC. Waar Max kampioen werd in het vedergewicht, wist Dustin zich vuist voor vuist omhoog te werken in het lichtgewicht. Inmiddels behoren de twee tot de beste vechters in de wereld, wat ze tijdens UFC 236 opnieuw bewezen. Spanning en sensatie alom: waar Max een vechter is die zijn tegenstanders stap voor stap afbreekt door zich duurzaam en met een hoog tempo te vechten, is Dustin een ouderwetse krachtrammer met een dodelijk hoek. Max had het zwaar, maar wist tot de laatste ronde op zijn benen te blijven staan. Bekijk de hoogtepunten in de video hieronder of bekijk de volledige video via Veronica.