Other

Hoeveel calorieën verbrand je met een dag nietsdoen?

calorieën verbrand niets doen

Je kent ze wel, die luie dagen waarop je helemaal niets doet. Geloof het of niet, zelfs op die dagen verbrand je calorieën. Hoeveel dat er zijn, hangt af van je lengte, gewicht en leeftijd. Er is zelf een berekening voor hoeveel calorieën je verbrand op een dag waarop je niets doet.

Zoveel calorieën verbrand je als je een hele dag helemaal niets doet

Je kan gaan trainen, wandelen of gezond eten om calorieën te verbranden. Maar in feite hoef je helemaal niet zoveel te doen om de nodige calorieën kwijt te raken. Sterker nog, zelfs op een dag niets doen verlies je nog de nodige calorieën. Met een formule kun je berekenen hoeveel calorieën je daadwerkelijk verbrand op een dag waarop je helemaal geen reet uitvoert.

Dit is deagelijkse caloriebehoefte van mannen en vrouwen

Op een dag heb je een bepaalde caloriebehoefte. Voor een vrouw ligt de dagelijkse caloriebehoefte rond de 2000 kcal per dag. Een man heeft dagelijks zo’n 2500 kcal nodig. Dit heb je nodig om je dagelijkse dingen te doen. Denk hierbij aan lopen, nadenken, ademen en praten. Met te weinig calorieën word je moe of krijg je hoofdpijn. Maar zelfs op een dag waarop je niets doet, verbrand je calorieën, puur om je lichaam in werking te houden. Daarom is het belangrijk om gedurende de dag genoeg te eten en te drinken, om zo je calorieën binnen te krijgen.

Harris en Benedict-formule

Maar, hoeveel calorieën verbrand je dan als je helemaal niets uitvoert op een dag. Raar maar waar, er is een formule bedacht waarmee je kunt uitrekenen hoeveel calorieën je verbrandt als je een dag helemaal niets zou doen. Deze formule bestaat uit lichaamsgewicht in kilogram (G), lengte in centimeter (H) en je leeftijd (L). Een kleine rekensom en je ziet precies hoeveel calorieën je verbrand op een dag niets doen.

Voor mannen66,4730 + (13,7516 X G) + (5,0033 X H) – (6,7550 X L)

Voor vrouwen655,0955 + (9,5634 X G) + (1,8496 X H) – (4,6756 X L)

Je kunt het heel simpel voor jezelf uitrekenen. Staar je er verder niet te veel stuk op, het is verstandig om inzicht te hebben in wat je verbrandt, maar niemand wordt gelukkiger door overmatig op calorieën te focussen.