We hebben alle reden op trots te zijn op ons kikkerlandje. Nederland is sinds kort een brommermerk rijker en met een beetje mazzel zijn ze binnen een paar jaar net zo bekend als Tesla. Even voorstellen dus: BREKR is de naam. Niet direct een merknaam met een groot wow-gevoel, maar dat gaat veranderen. De Achterhoekse startup gaat namelijk het Nederlandse wegennet opleuken met de eerste elektrische brommer.

BREKR Model B: eindelijk elektrisch brommen

BREKR wil in alles symboliseren waar de Achterhoek voor staat. De naam ontleent het bedrijf aan het woord ‘brekken’, een woord uit het Achterhoekse dialect wat zoveel betekent als ruig spelen / lol trappen. Dat gezegd hebbende is het dus duidelijk dat de elektrische brommer karakter heeft. Geen suf imago, maar een stoere tweewieler waar je mee voor de dag kunt komen.

elektrische brommer

Strakke vormgeving en vette specs

BREKR Model B is exact wat verwacht van een stoere elektrische brommer. Een strakke vormgeving wordt gecombineerd met zeer degelijke specs. Mocht je overigens denken dat je met de brommer geruisloos door de straten van het centrum kun rijden, dan kom je bedrogen uit. Het ouderwetse brommergeluid mag dan wel ontbreken, de BREKR is zeker niet stil en heeft een herkenbaar geluid. Zo weten medeweggebruikers dat je eraan komt en dat geeft wel zo’n veilig gevoel.

elektrische brommer

Actieradius van 80 kilometer per uur (minimaal)

Wat betreft de snelheid zit het wel goed, de BREKR is goed voor een nette 45 kilometer per uur en doet het daarmee niet onder voor zijn gemotoriseerde concurrenten. Naast een aangename snelheid heeft de brommer een actieradius van zo’n 80 kilometer. Daarbij moeten we wel aantekenen dat die afstand wordt gehaald bij het gebruik van een accu. Is dat net niet genoeg, dan plaats je er heel eenvoudig een extra accu erbij. Die tweede accu plaats je gewoon naast de eerste accu. Wel zo handig. Wat de kosten betreft is de BREKR Model B erg zuinig. In een kleine vijf uur is de accu volledig opgeladen en kost het je slechts 40 cent. Dat betekent dus bijna gratis rijden. We hoeven je dus niet te vertellen dat het een stuk goedkoper is dan de traditionele brommer met verbrandingsmotor.

Leverbaar vanaf april 2020

Mocht je nu al dolenthousiast je jas hebben aangetrokken om een bezoek te brengen aan de showroom van de lokale dealer, wacht dan nog heel even. Model B is pas vanaf april 2020 leverbaar. Tot die tijd moet je dus geduld hebben. Reserveren kan wel, tegen betaling van slechts 9 euro verzeker je jezelf van de levering van een van de eerste types. Dat komt mooi uit, Model 3 is namelijk niet goedkoop en moet zo’n kleine 4199 euro kosten. Zet die investering af tegen de geringe energiekosten en je weet waarom de elektrische brommer de toekomst heeft.

Bron: BREKR