We speuren het internet vaak af naar zeldzame bakken. Zo vonden we vorige week de brute BMW M4 GTS die voor een prikkie te koop stond en nu hebben we een nog zeldzamere bak gevonden: de Brabus E V12. Die ziet er behoorlijk bruut uit hea?! Dat dachten wij ook, maar zijn prestaties… Daar beginnen we al helemaal van te watertanden..

Brabus E V12

De Brabus E V12 doet de naam zeldzaam compleet eer aan. Er werden in 2009 slechts tien exemplaren van dit model geproduceerd en dat elk tegen een prijs van een half miljoen. Des te gekker dat er nu ineens eentje wordt aangeboden van een prijs waar we je de ballen uit je broek doet lachen. Omgerekend staat hij namelijk voor een krappe 164.000 euro te koop. Uiteraard alsnog veel geld, maar niet in vergelijking tot wat je ervoor terugkrijgt. Die prestaties en het uiterlijk van dit beest zijn namelijk om van te smullen.. Een top van 370 kilometer per uur, een koppel die begrensd moet worden omdat het anders te heftig is.. Maar goed daar later meer over!

Brabus E V12 4 Brabus E V12 2

Uiterlijk

Allereerst moeten we het even hebben over het uiterlijk van deze zeldzame bak, want dat is toch wel het eerste wat opvalt aan deze wagen. Flinke kasten om de achterwielen, een compleet matzwart met koolstofvezel uiterlijk, ogen en een neus die zelf de dikste Jeeps doen vrezen. De tuner Brabus heeft er alles aan gedaan om de E V12 om te toveren tot een eng beest. En met succes!

Brabus E V12 3 Brabus E V12 5 Brabus E V12 6

Beestachtige prestaties

Als je dan begint met het creƫren van een beest, moet de wagen natuurlijk ook wel rijden en aanvoelen als een beest. Dat moet dan ook wel lukken met een 6,3 liter grote biturbo V12 met 800 pk en een koppel van 1.420 nM. Zoals eerder genoemd moest die koppel dus elektronisch begrenst worden, tot 1.100 Nm, aangezien de achterbanden het anders allemaal niet aankunnen.

Brabus E V12 7 Brabus E V12 9 Brabus E V12 11

De topsnelheid ligt op 370 km/u wat best raar is voor deze wagen, aangezien deze exemplaren normaal gesproken worden begrensd op 350 km/u. Binnen een krappe 3,7 seconden tikt de wagen de 100 km/u aan, zet deze in 9,9 seconden door tot 200 km/u en raakt de 300 km/u binnen 23,9 seconde aan. Mocht je nog een plekkie over hebben in le garage, raden we je zeker aan dit model erbij toe te voegen!