De BMW M4 GTS is toch wel een van de beste paradepaardjes uit de M-series van het Duitse autobedrijf. Naast een bruut uiterlijk, heerlijke prestaties en een zeer gelimiteerde oplage is het een wagen waar veel autoliefhebbers van dromen. De prijs was wel een dingetje een ruime 300.000 dollar en je moest er snel bij zijn, maar nu is er eentje opgedoken die voor een prikkie op de markt staat!

BMW M4 GTS

Van deze zeer gelimiteerde BMW zijn slechts 700 exemplaren gebouwd, waarvan er 25 Australiƫ hun thuis kunnen noemen. Dit is dan ook de plek waar de BMW M4 GTS in kwestie te koop wordt aangeboden. Een nieuw model kostte destijds 3 ton en deze tweedehandse BMW M4 voor slechts 199,998 dollar aangeboden. In vergelijking is dat dus best een prikkie en dan vooral als we kijken met betrekking tot hoe deze BWM is getuned!

BMW M4 GTS

Voor een prikkie

Deze BMW heeft slechts 4.400 kilometer op de teller staan en voor een auto dat in 2016 debuteerde kunnen we wel stellen dat, dat niet heel veel is met betrekking tot de vraagprijs. Een goeie investering voor wellicht wel een toekomstige klassieker. De bolide is gecoat in Frozen Gray met heerlijke oranje highlights, een flinke vleugel van koolstofvezel aan de achterkant en een volledig Alcantara-interieur.

BMW M4 GTS 3 BMW M4 GTS 5 BMW M4 GTS 6

Tuned to the max

Ja, naast een mooi prijsje is deze bolide ook nog eens vrijwel getuned to the max. Het heeft namelijk een zwaar afgestemde versie van de 3.0-liter twin-turbo inline zescilindermotor gekregen die nu bijna 70 pk extra harnast dan de standaard M4. Vermogenscijfers zijn nu respectievelijk 501 pk en 600 Nm koppel.

BMW M4 GTS

Al die prestaties worden op hun wenken bediend met een zeer bruut herwerkte buitenkant. Eerlijk is eerlijk deze wagen lijkt wel alsof hij straight outta Fast & Furious komt, of niet?! De motorkap is compleet voorzien van koolstofvezel, net zoals de het dak, de diffusor, zetels en keramische remmen. Eigenlijk is deze schitterende bolide gewoon compleet van koolstofvezel gemaakt. Daarnaast beschikt de wagen over een volledig instelbare vering en een uitlaatsysteem met titanium uiteinde. Mocht je de wagen echt tot het optimale drijven en letterlijk on fire staat is er zelfs een brandblussysteem aan boord.

BMW M4 GTS

Hoewel de auto op een circuitmonster lijkt, ontvangt hij wel wat BMW-comfort in de vorm van een iDrive-infotainmentsysteem, navigatiesysteem en ruitenwissers. Je krijgt geen deurklink; in plaats daarvan zijn nylon riemen met contraststiksels in de kenmerkende kleuren van het Beierse bedrijf.