Cars & Bikes

Zien: BMW onthult de nieuwe X5 en X6

BMW X5 en X6

Automerk BMW heeft de officiële onthulling gedaan voor de SUV modellen. Maak kennis met de vernieuwde BMW X5 en X6!

BMW onthult nieuwe X5 en X6

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar de nieuwe X5 en X6 zijn dan eindelijk onthuld door BMW. De twee modellen zullen een flinke opknapbeurt krijgen. Beide wagens zullen bijvoorbeeld een nieuwe grille krijgen samen met een andere voorbumper. De X5 krijgt een standaard xLine-design en de X6 zal worden voorzien van een M-Sport pakket.

De vernieuwde BMW X5 en X6

De modellen beschikken over een gebogen digitaal paneel dat geplaatst is boven een licht aangepast dashboard. De twee displays delen een glasplaat en lijken zo in elkaar over te lopen. Het systeem is uitgerust met de 8.0 versie van BMW’s iDrive-besturingssysteem.

Bij de vernieuwde BMW X5 en X6 heb je de keuze uit benzine, diesel en benzine-elektrische aandrijfmechanisme. Iedere versie komt als automaat met acht versnellingen en vierwielaandrijving. Zo haalt de nieuwe Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) met de naam BMW X5 xDrive50e een gecombineerd vermogen van 490 pk en een koppel van 700 Nm. Met 4,8 seconden rijdt je op een snelheid boven de 100 kilometer per uur. Je zou met dit mechanisme zo’n 100 kilometer volledig elektrische kunnen rijden.

Verschillende motoren

De keuze is reuze bij de BMW X5 en X6. Je kunt namelijk kiezen uit een hele lijst met motoren. Neem bijvoorbeeld de twee zescilinder lijnmotoren. De dieselvariant hiervan is goed voor 298 pk en de benzinevariant levert een vermogen van 380 pk en 520 Nm. Met de drijvende kracht trek je een sprintje van 0 naar 100 kilometer per uur in 5,4 seconden. Maar de krachtigste aanjager is de M60i xDrive. De achtcilinder brengt een vermogen van maar liefst 530 pk en een maximale koppel van 750 Nm met zich mee. Daarmee tik je de 100 kilometer per uur aan met 4,3 seconden. Dat is dus 1,1 seconde sneller dan de zescilinders en 0,5 seconden sneller dan de PHEV.

Prijskaartje

Volgens BMW zal de productie van de nieuwe X5 en X6 modellen in april van start gaan. In juli worden de eerste exemplaren in Nederland verwacht. De BMW X5 xDrive50e zal als eerste entree maken in Nederland met een prijskaartje van 96.512 euro. Daarna zal de X6 met een xDrive40i verschijnen voor een bedrag van 117.676 euro.

Meer lezen over auto’s van BMW? Check dan eens de sportauto van het jaar.