Wij zijn helemaal gek op technische snufjes, en wat technische snufjes betreft, is dit toch wel echt een hoogtepunt. Facebook werkt namelijk aan een ‘augmented reality’ armband die je kunt besturen met je gedachten.

De technologie van de toekomst

De toekomst is dan eindelijk hier: we vliegen met jet-suits, we testen een razendsnelle trein en nu ontwikkelen we zelfs een armband die we met onze gedachten kunnen besturen. Het lijkt echt op zo’n ding wat uit cartoons komt, maar dit wordt binnenkort toch echt de werkelijkheid. Wij staan te popelen om deze gadget uit te proberen.

Facebook armband gedachten lezen

Facebook werkt aan een armband die je met je gedachten kunt besturen

Het nieuwe apparaat is eigenlijk niet meer dan een armband met ingebouwde computer, batterij, antennes en sensoren. Deze sensoren kunnen signalen vanuit je brein herkennen om ze vervolgens in augmented reality te vertonen. Facebook begint klein, zo testen ze eerst alleen een tik tussen de duim en wijsvinger voor een ‘klik’ op het ‘beeldscherm’, maar the sky is the limit.

In de toekomst wil Facebook onder andere virtuele toetsenborden en zelf bestuurbare feeds creƫren. Ook moet de armband op stem- en gezichtsuitdrukkingen gaan reageren. Wanneer armband die je met je gedachten kunt besturen op de markt komt, is nog niet duidelijk.

Eind 2021 presenteert Facebook samen met Ray-Ban een ‘slimme bril’

Maar voor het zover is, wil Facebook dit jaar al een ander soort ‘slimme bril’ op de markt brengen. Dit alles is onderdeel van het plan om toonaangevend te worden in de augmented reality (AR)-industrie. Als het goed is presenteert het bedrijf aan het eind van 2021 een tech-bril samen met Ray-Ban. Wat de functies gaan zijn van deze futuristische bril, is nog niet duidelijk.

Augmented reality is echt de toekomst, zo kun je met deze technologie zelfs spullen vinden die je bent kwijt geraakt. Is dat even handig.