Droom even mee. Hoe zou het zijn als je er altijd aan herinnerd wordt wanneer je een plek verlaat en je je eigendommen vergeet? Nooit meer iets kostbaars verliezen en vooral nooit meer eindeloos zoeken naar dingen. Klinkt goed hè? Stop maar met dromen. Apple komt deze maand met veel nieuws  en men verwacht onder andere een nieuwe app die dit allemaal mogelijk maakt. Dankzij deze augmented reality app raak jij nooit meer iets kwijt.

Nieuwe app vindt alles terug

Er zijn een paar dingen erg storend in het leven. Denk aan stoplichten die nooit groen lijken te worden, mensen die onnodig links rijden, muziek-oortjes die achter iets blijven haken of vertraging oplopen met het openbaar vervoer. Om maar wat voorbeelden te noemen. Maar iets kwijtraken wat je écht net nog in je hand had is misschien wel het ergste van alles. Gelukkig voorspellen de nieuwste geruchten rondom Apple de komst van een augmented reality app die jou helpt om je spullen terug te vinden. De geruchten over een Apple tracker gaan al rond vanaf het moment dat er verwijzingen naar de gadget werden gevonden in de code van iOS3. De strings als ‘tag your items and never lose them again’ verraden dat het inderdaad gaat om een tracker. De nieuwe augmented reality app zou een ‘items’ menu hebben om al je spullen via de nieuwe tracker in de gaten te houden.

Augmented reality app

Augmented reality

Volgens de voorspellingen krijg je een notificatie wanneer de app registreert dat je een gebied verlaat en je iets vergeet mee te nemen. Om niet onnodig gespamd te worden met deze meldingen kun je bepaalde veilige zones instellen. Hierbinnen gaat de app er vanuit dat je wel weet waar het ligt. Hij zal je dan geen meldingen sturen. Wat nou als  je toch bent vergeten dat je je sleutels op het plankje achter de bank hebt gelegd? Dan kun je via de app zorgen dat de tracker een geluidje maakt. Apple’s ARKit wordt vervolgens ingezet om jou en je verloren spullen te herenigen. Door middel van gekleurde ballonnen leidt de augmented reality app je precies terug naar de plek waar je het uit het oog bent verloren.

Of dit alles er daadwerkelijk gaat komen moet nog blijken. Wij hopen dit het geval is. Alle tijd die je hiermee bespaart steek je immers liever in wat leukers.

Bron: WANT