Het is een kwestie van de dagen aftellen tot 10 september. Dat is de dag dat op het Apple-event bekend gemaakt wordt wat we kunnen verwachten van de iPhone XI. Naar verwachting zal het Apple wederom lukken om de meest gewilde gadget van het jaar aan ons te presenteren. Mocht je er eentje willen bemachtigen. wees er dan snel bij. Vanaf 13 september is de iPhone XI te pre-orderen. 

Apple-event

Voor velen staat september symbool voor het einde van de vakantieperiode en de lange zomerdagen en het begin van de herfst. Voor de gadgetgekken onder ons staat september echter in het teken van heel iets anders; het jaarlijkse Apple-event. Dit jaar vindt het plaats op 10 september in het Steve Jobs Theatre in Cupertino, Californië (om 12:00 ET om precies te zijn). Zoals gewoonlijk gaan de geruchten al weken de rondte. Wat kunnen we verwachten?

Iphone XI

Iphone XI specificaties 

De geruchten gaan al langer dat Apple dit jaar nog drie iPhone-modellen zal onthullen, ter vervanging van de iPhone XS, XSMax en XR. De handsets die de XS en de XSMax vervangen hebben, als de geruchten kloppen, maar liefst drie camera’s aan de achterzijde. De lens aan de voorzijde van het toestel beschikt naar verluidt over een slowmotion-optie van 120 FPS. Voor het gebruiksgemak zouden de telefoons ook beschikken over een optie om AirPods draadloos op te laden. Hiervoor hoeft enkel de oplaadhouder bovenop de achterkant geplaatst te worden. 

Iphone XI

Wat betreft de schermresolutie verandert er niets ten opzichte van eerdere modellenv. Ook de lightning-poort blijft zoals deze is. Er wordt niet overgestapt op een USB-C zoals Apple dat bij de iPad Pro wel deed. Waarschijnlijk hebben de nieuwe toestellen een Face ID-sensor met een bredere hoek, is de waterbestendigheid verbeterd en is er geïnvesteerd in de breukbestendige technologie. Het design van de iPhone XI lijkt niet veranderd te zijn ten opzichte van de voorgangers. Of de keuze in kleuren verder wordt uitgebreid is nog niet bekend. 

Nog even geduld

Om te weten of de voorspellingen daadwerkelijk uitkomen moeten we wachten tot 10 september. Wat we nagenoeg zeker weten is dat er vanaf 13 september pre-orders geplaatst kunnen worden. Wil je hem liever in de winkel kopen, dan moet je nog een weekje langer wachten. Hier zijn ze vanaf 20 september te verkrijgen.