Wil je afvallen en is het hoog tijd om op de gezonde toer te gaan? Dan kunnen deze groenten jou helpen met afvallen.

Wetenschappelijk onderzoek naar afvallen met groenten

Goed nieuws voor de groenteliefhebbers onder ons: er zijn een een aantal groenten die er van nature voor zorgen dat lichaamsvet wordt verbrand (met deze tips raak je buikvet kwijt). Door deze groenten te eten zorg je voor meer verbranding op natuurlijke wijze. Deze zitten vol met antioxidanten die je algemeen gezondheid helpen verbeteren. Wij hebben de groenten die je helpen met afvallen voor je op een rijtje gezet.

1. Spinazie en andere bladgroenten

Spinazie en andere groene bladgroenten zoals boerenkool en sla zijn super effectief voor het verbranden van lichaamsvet. Ook zijn ze erg  voedzaam. Spinazie komt als winnaar uit de bus van meest gezonde groente en is dus één van de beste groenten die helpen met afvallen. Zorg er dus voor dat je genoeg spinazie eet voor een goede vetverbranding.

groenten met afvallen

2. Paddenstoelen

Champignons zijn geliefd bij zowel vegetariërs en niet-vegetariërs. Van paddenstoelen is het algemeen bekend dat ze voor gewichtsverlies en vetverbranding zorgen door dat ze de glucosespiegels in het bloed reguleren. Ze zijn ook rijk aan eiwitten en kunnen je ook helpen om je metabolisme te verhogen. Dit zorgt weer voor vetverlies.

3. Bloemkool en broccoli

Deze groenten die helpen met afvallen zitten vol met vezels en een groot aantal gezondheid bevorderende mineralen en vitamines. Ook bevatten ze fytochemicaliën die het vetverlies in je lichaam helpen verbeteren. Bloemkool is trouwens niet alleen heel vullend, maar helpt ook tegen een opgeblazen gevoel. Tel uit je winst!

groenten met afvallen

4. Spaanse pepers

Echte gezondheidsfreaks zweren bij chilipepers voor vetverbranding. Uit een recent onderzoek is aangetoond dat de warmte die wordt veroorzaakt door het eten van pepers, kan helpen om meer calorieën te verbranden. De vrucht bevat capsaïcine, wat bijdraagt aan het verbranden van vet.

5. Pompoen

Als laatst in het rijtje van groenten die kunnen helpen met afvallen, zijn pompoenen. Pompoen is één van de beste groenten om te eten als je probeert af te vallen. Je kunt bijvoorbeeld pompoen door een salade doen of je maakt er pompoensoep (lees hier alles over pompoensoep als pre-workout) van. Er zijn zoveel mogelijke opties met deze groente. Het eten hiervan kan helpen om je lichaamsdoelen sneller te bereiken.