De kans is groot dat je in deze periode je uiterste best gaat doen om die laatste paar kilo’s kwijt te raken. Groot gelijk, als je vrienden er topfit bijlopen voelt het niet chill om je beginnende buikje te gaan showen en besluit je te gaan afvallen. Kortom, je let op je voeding in de hoop op een klein wonder. Dat blijft uiteraard achterwege want zonder dat je het weet bevat je voeding, ondanks je beste intenties, tal van dikmakers. Het goede nieuws: we gaan je perfect uitleggen wat je toch beter kunt laten staan om wél af te vallen.

Wraps

Wraps klinken gezond toch? Lekker veel vezels dus dat moet wel goed zijn. Dat valt dus tegen. Kijk maar eens goed op het etiket en verbaas je over de hoeveelheid suikers en natrium. Daar gaat je goede voornemen dus. Dan hebben we het nog niet gehad over de vulling. Wil je het wel goed aanpakken, kies dan voor volkoren wraps met een vulling van gemengde sla en verse gerookte zalm. Uiteraard laat je de dressing achterwege.

Smoothies

Ook de smoothie klinkt gezond, maar de hoeveelheid fruit verziekt in één keer de gezondheidswaarde. Het smaakt prima, maar die grote hoeveelheid (natuurlijke) suiker doen je bloedsuikerspiegel stijgen tot astronomische waarden. Het gevolg: na een uurtje schreeuwt je lichaam om meer en zo beland je in een patroon wat zichzelf blijft herhalen. Wil je wel een smoothie nemen, kies dan voor een variatie met veel groenten en doe er een klein schepje chia zaadjes bij. Deze laatsten zijn rijk aan vezels en geven je snel een verzadigd gevoel.

afvallen

Noten

Noten behoren tot de gezondste dingen die je naar binnen kunt werken. Het probleem hier is dat je er niet teveel van moet nemen. Ze bevatten namelijk veel calorieën. Beperk je dus tot maximaal 60 gram. En ja, dat is veel minder dan je denkt

Energierepen

Een energiereep lijkt gezond maar is het absoluut niet. Zo’n kleine reep zit boordevol suiker en ja, dat zorgt dus voor de snelle boost, maar zorgt er ook voor dat je snel weer trek hebt. Kortom, wil je afvallen, laat het dan links liggen.

Soep

Soep kan een prima manier zijn om minder te eten, maar dat geldt alleen voor de soep die je zelf maakt. Daarmee bedoelen we dus niet de soep uit blik. Dat zit in de meeste gevallen vol zout, suiker en smaakmakers. Je kunt dus op je vingers natellen dat je daardoor geen gewicht kwijt raakt.

afvallen

Avocado

De avocado is zo langzamerhand een van de meest populaire vruchten in ons land geworden. Afgezien van de vele goede voedingsstoffen, bevat een avocado ook veel vetten en calorieën. Zeker dat laatste wil je vermijden als je gaat afvallen.

Sushi

Sushi kan gezond zijn, maar toch zijn er twee punten die de aandacht verdienen. Allereerst is rijst behoorlijk rijk aan koolhydraten, suikers dus, bovendien eet je sushi vaak niet thuis, maar in een restaurant. In veel gevallen is het dan ook nog zo’n ‘all-you-can-eat’ concept en dus stop jij jezelf (onbewust) vol met suiker.