Valentijnsdag, de ideale dag om jouw liefje in het zonnetje te zetten. Een ketting of armband is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar probeer eens wat nieuws! Maak een indrukwekkend ontbijtje! Wij hebben vijf ontbijtjes op een rij gezet waarmee jij je geliefde versteld zult doen staan.

Ontbijt op Valentijnsdag

Als er een dag in het jaar is dat je meisje een lekker ontbijtje verdient is het wel op Valentijnsdag. We geven je een paar tips waarmee je uit de voeten kunt dit weekend.

1. Eggs Benedict

Dit is perfect om je vriendin of vrouw mee te wekken als Valentijns ontbijt. Het heerlijke ontbijtje van ei op een brioche broodje met dunne plakjes ham of zalm erop. De basis voor een heerlijke dag, wel is het belangrijk om de juiste ingrediënten te kiezen. De bereiding van dit luchtige ontbijt is gelukkig niet al te moeilijk.

valentijns ontbijt

2. Pannenkoeken

Lekkere luchtige pannenkoeken bij het ontbijt klinkt natuurlijk geweldig, al helemaal omdat je er eigenlijk alles op kan doen hoe jij het lekker vindt! Gelukkig is dit een simpeler Valentijns ontbijt om klaar. Je hebt bloem, zout, eieren, melk, boter, bakpoeder en een klein beetje suiker nodig. Gooi deze ingrediënten bij elkaar, mixen en je krijg het beslag voor heerlijke luchtige pannenkoeken. Doe wat boter in de pan, gooi wat beslag er in (draai hem om zodra hij begint te bubbelen) en wacht totdat ze mooi van kleur zijn. Tot slot decoreer je ze met aardbeien, bosbessen, siroop of chocola, dat is allemaal aan jou. In ieder geval zal je vriendin versteld staan van de moeite die jij in dit heerlijk ontbijt hebt gestoken.

Mocht je het toch iets gezonder willen doen? Eiwitpannenkoeken zijn minstens zo lekker.

3. Mimosa’s

Een heerlijke cocktail bij het ontbijt. Het klinkt geweldig en is gelukkig ook nog eens heel simpel om te maken! Het enige wat je nodig hebt is een goeie fles prosecco, champagne of cava en een paar sinaasappels. Je perst de sinaasappels en vult het (champagne)glas tot ongeveer 2/3. Giet dan geleidelijk de champagne, cava of prosecco erbij totdat het glas vol zit. Als kleine toevoeging kan je ook nog een dun schijfje sinaasappel op de rand van het glas doen. Voila, een cocktail als Valentijns ontbijt.

4. Avocado toast met zalm

Dit is misschien een ontbijtje wat iets meer voorbereiding kost, maar het meer dan waard is. Het gene wat je nodig zult hebben is; brood, 2 eetlepels roomkaas, avocado, gerookte zalm en eventueel kerstomaatjes. De bereiding is vrij simpel dus maak je daar niet druk om. Doe het brood in de broodrooster terwijl je de avocado klaar maakt. Deze moet je pletten met een vork. Smeer de roomkaas over de toast en smeer er daarna een laag avocado op. Als je het lekker vindt kan je er nu nog schijfjes kerstomaat of ui op doen. Tot slot bedek je alles met een lekkere plak gerookte zalm en doe je er zout en peper overheen.

Valentijns ontbijt

5. Wentelteefjes

Een lekker zoet Valentijns ontbijt zal vast en zeker goed ontvangen worden, wentelteefjes is dus een goed alternatief als je geen cocktail of toast wil. Het gene wat je nodig hebt is; één ei, twee zakjes vanillesuiker, een snufje kaneel, 250ml melk, wit (casino) brood en boter. Gooi het ei, de vanillesuiker, kaneel en melk in een kom en meng dit. Snij de korstjes van het brood en dip de broodjes in het mengsel. Doe wat boter in de pan en leg de broodjes in de pan totdat ze mooi goudbruin zijn. Doe er een topping op waarvan je weet dat ze het lekker vindt en breng dit met misschien een rode roos naar haar toe voor in ieder geval een geslaagde ochtend.

Wil je er nog een twist aan geven? Probeer wentelteefjes met rum!