Sports

Gespierde mannen zweren bij deze 10 gewoonten

hele jaar droog blijven

Gespierd worden zit soms in de kleine dingen, niet in de spuitjes of pillen. Gespierde mannen hebben altijd vaste gewoonten, waardoor ze breed blijven of juist nóg breder kunnen worden. Probeer eens wat van de onderstaande gewoontes en wie weet ben je binnen de kortste keren breder dan je voor mogelijk houdt.

10 gewoonten van gespierde mannen

Zonder goed trainingsschema, goede wil en een goede aanleg wordt het heel lastig om echt breed te worden. De gewoonten van gespierde mannen kunnen een goede aanvulling zijn op de eerder genoemde dingen. Maar denk vooral niet dat je met alleen deze gewoontes het gaat redden. Alles begint met de juiste motivatie.

1. Zoek je eigen motivatie

Wanneer je geen doel hebt om te sporten, wordt het ook veel minder leuk. Zorg dus dat je een motivatie hebt om altijd voor naar de sportschool te gaan. Motivatie moet van binnenuit komen en kan voor iedereen anders zijn. Je zult zien dat je workouts succesvoller lopen wanneer je het ergens voor doet. Zet dus doelen voor jezelf. Denk hierbij aan een streven naar hoeveelheid kilo’s op de stang, of een hoeveelheid kilometers die je in een bepaalde tijd wil afleggen. Het is ook belangrijk om met een maatje te gaan sporten, je kunt elkaar scherp houden en blijven motiveren.

2. Voeding is de sleutel tot succes

Je kunt zoveel sporten en trainen als je wil, maar als je niet het juiste voedingspatroon hebt, redt je het nooit. Zorg ervoor dat je de goede voeding in huis haalt zodat je jouw workout kunt laten excelleren. Kijk uit met wat je eet voor het sporten, en eet niet te ongezond. Het heeft weinig zin om in de gym vet en calorieën te verbranden als je ze thuis weer net zo makkelijk inneemt. Dit is dus een belangrijke gewoonte van gespierde mannen.

3. Blijf in beweging

Bewegen is echt belangrijk, niet alleen in de sportschool. Een veelvoorkomende gewoonte van gespierde mannen is het joggen naar de sportschool. Probeer dit ook! Uit onderzoek blijkt dat stil zitten leidt tot een energieverbruik van maximaal 8%, door simpele dingen te doen om in beweging te blijven kan dit oplopen tot een energieverbruik van 38%. Kom uit je stoel en stimuleer de verbranding!

4. Deel je tijd goed in

Je kent ze wel, die mensen die nooit tijd hebben om naar de sportschool te gaan. Onzin! Gebruik de eerste tip en deel je tijd praktisch in. Wanneer je er echt voor wil gaan, kun je er altijd tijd vrij voor maken. De verandering kost misschien wat tijd, maar die tijd is zeker de moeite waard.

5. Routine, routine, routine

Wanneer je de tijd hebt, moet je er voor zorgen dat er routine in komt. Zorg voor een vast schema en laat je lichaam wennen aan vaste trainingsdagen- of momenten. Denk aan dagen als ‘legday’ of ‘chestday’. Een gewoonte van gespierde mannen is om op bepaalde dagen dezelfde oefeningen te doen. Bouw ook een oefening uit: de eerste keer tien push-ups en de vijfde keer moet je al op 20 zitten.

6. Speel in op veranderingen

Je wordt ouder, je lichaam verandert. Sommige dingen gaan niet meer zo makkelijk als voorheen, denk hier aan! Wanneer iets niet lukt, blijf er dan niet op door hameren. Probeer iets anders zodat je toch aan de goede hoeveelheid beweging komt.

7. Daag jezelf uit

‘De volgende keer haal ik 20’ ‘Nu ga ik voor 50 kilo en ik stop niet voordat het lukt’. Dit zijn gewoonten die gespierde mannen hebben. Maak weddenschappen met jezelf en zorg dat je jezelf blijft uitdagen. Wanneer het lukt, voelt het als een overwinning.

8. Overwin je emoties

Tegenslagen, we hebben ze allemaal. Of het nou een teleurstelling in je privéleven is, of een doel wat je niet behaald hebt. Je wordt er verdrietig van en het kan je humeur beïnvloeden. Wij zijn vast niet de eerste die zeggen dat die tegenslagen je niet moeten laten verleiden om meer te gaan eten. Zoek andere afleidingen (zoals de sportschool) en zorg dat je jouw emoties de baas blijft. Wellicht biedt het juist uitkomst om de emoties ene plek te geven en om te zetten in motivatie.

9. Vitamines en supplementen

Een goed eetpatroon is goed, maar het is niet alles. Zorg dat je de juiste vitamines binnen krijgt en dat je vitaminepijl stabiel is. Wanneer dit niet het geval is, zul je dit merken in je resultaten. Zorg dan dat je extra vitaminesupplementen inneemt. Ook is het handig om voor of na je workout de juiste voedingssupplementen in te nemen, denk hierbij aan magnesium of eiwitshakes. Je zult zien dat je meer kracht en energie hebt en dat je spieren sneller herstellen. Een win-win dus.

10. Richt je op het eindresultaat

Zet je doelen, maak een plan en ga aan de slag. Wanneer je altijd voor het goede eindresultaat gaat, zul je zien dat het je veel gemakkelijker afgaat. Zet verschillende targets en zorg dat je stap voor stap van het ene doel naar het andere gaat. Met één groot doel: het eindresultaat. Denk bijvoorbeeld aan ‘ik wil 75 kilo wegen’ of ‘ik wil een sixpack krijgen’. Dit zijn realistische doelen. Maak een overzichtelijk plan en zorg dat je stap voor stap er naar toe werkt.

Met de juiste focus, voeding, motivatie en doelen wordt het fitnessen een stuk makkelijker, efficiënter en leuker. Je krijgt meer zin om te sporten en je zult dit resultaten te zien krijgen. Dit zorgt er weer voor dat je blijft gaan en binnen no-time bij de gespierde mannen hoort. Neem een aantal gewoonten van gespierde mannen over en je zult zien dat het je gaat helpen.