Zelf pizza maken gebeurt steeds vaker en er wordt ook veel mee geëxperimenteerd. Zowel met het deeg, de toppings als de manier van bakken kun je veel variëren en proeven wat je lekker vindt. Algemeen bekend is wel dat de pizzasteen het geheim is tot het bakken van een krokante pizza. Maar wat voor lekkere toppings je erop kunt doen, is echt aan je eigen smaak.

Zelf pizza maken met je favoriete toppings

Gewoon tomaat, mozzarella en basilicum is niet altijd genoeg. Je kunt met de toppings zelf pizza maken zoals je persoonlijk heel erg lekker vindt. Een pizza Hawaii bijvoorbeeld vindt de één strafbaar, en de ander zweert erbij. Daarom zijn deze toppings niet per se dé lekkerste toppings voor jou persoonlijk, maar de inspiratie komt er wel goed mee aan het rollen.

 

1. Pizza Gorgonzola met walnoot

Deze Italiaanse schimmelkaas is er eentje voor de liefhebbers. Het heeft een sterke smaak, maar kan jouw pizza tot een waar kroonwerk maken. De romigheid van de gorgonzola zorgt ervoor dat het niet alleen knapperig is, maar ook nog eens een volle smaak krijgt. Het scherpe zorgt voor een alles behalve saai geheel en de walnoten maken het af met een stevige crunch. Tip: leg de walnoten er pas in de laatste paar oven-minuten bij, dan voorkom je dat ze verbranden.

zelf pizza maken

2. De knoflookbom

Zelf pizza maken betekent misschien ook wel een beetje zelf uit je mond stinken. Toch kan knoflook de extra diepte geven die je platte maaltijd nodig heeft. Het wordt niet zo vaak gedaan, maar kan wel op veel verschillende manieren. Knoflookolie die je er later overheen doet bijvoorbeeld. Maar je kunt knoflook ook in de saus verwerken, als je die zelf maakt.

3. Pizza met gekarameliseerde uien

Dit maak je door uienringen ongeveer een uur lang op heel laag vuur te bakken in de pan. Op die manier komen de suikers uit de ui er langzaam uit en karameliseert dat in de pan. Je hoeft dan ook geen suiker toe te voegen. Dit smaakt heerlijk op een pizza, zeker als je het combineert met appels en geitenkaas. Takje tijm om het af te maken en voilá, voor het hele huis een heerlijke maaltijd.

zelf pizza maken

4. Pizza met nectarines

Daar gaan we weer, nog meer fruit als topping. Toch smaakt nectarine goed bij zelf pizza maken in een barbecue-stijl. Het zoete van de nectarine combineert goed met de barbecue-smaak. Wat heb je te verliezen door het een keer te proberen?

5. Pizza carpaccio

Carpaccio is een heerlijk voorgerecht, en je kunt het ook prima combineren op je pizza. Dan moet je eerst zelf pizza maken in de oven zónder beleg, maar eigenlijk alleen met tomatensaus en Parmezaanse kaas. Als die is afgebakken doe je de carpaccio erop met pijnboompitten, rucola en nog meer Parmezaan en je nieuwe favoriet is klaar. Wil je écht uitpakken, doe er dan wat truffel(olie) op. Genieten.