Thuis pizza bakken kan net zo lekker zijn als wanneer je er eentje bestelt bij de afhaal of de bezorger. Je moet alleen wel weten hoe je dat lekker doet en wat je ervoor nodig hebt. Nu is er één item dat onmisbaar is bij het thuis afbakken van de perfecte pizza. Maak van jouw simpele oventje een ware pizza-oven.

Leer pizza bakken als een echte Italiaanse chefkok

Een pizza kun je thuis op allerlei verschillende niveaus en manieren bakken. Om te beginnen heb je de diepvriespizza in soorten en maten. Dan kun je de koelverse pizza’s pakken die al een voorgebakken bodem hebben. Zelf de topping uitzoeken of klaar voor in de oven kan allebei. Dan blijven er nog twee soorten over: die met het uitrolbare deeg of die waarbij je helemaal zelf het deeg ook maakt. Pizza bakken hebben we al op een lekkere manier uitgelegd met dit recept, maar deze truc zit hem in het afbakken.

pizza bakken

De pizzasteen is de sleutel

Met een pizzasteen in je oven kun je de meest standaard of zelfs een matige oven omtoveren tot een absolute pizza-hemel. Bij de pizzeria hebben ze namelijk vaak ook een stenen oven die héél heet is, wat goed is voor de korst en de kaas. Zo heet kan de oven bij jou thuis waarschijnlijk niet worden, maar een pizzasteen kan dat probleem oplossen. Die dingen kunnen in de oven namelijk tot wel 600 graden Celsius jouw pizza bakken. Dit zorgt er voor dat er constante hitte aan je pizza wordt afgegeven, waardoor die gelijkmatig wordt gebakt. De snelheid waarmee het gebeurt door de hitte, zorgt ervoor dat je pizza lekker krokant en knapperig wordt.

Waar koop je die keigoede attributen?

De kunst van pizza bakken zit ‘m dus in de pizzasteen. Maar hoe kom je daar aan en hoe weet je of je goed zit? Ze zijn er in ieder geval in soorten en maten, en als hij maar van steen is zit je al goed. Maar bij deze pizzaset op Bol.com heb je gelijk een steen met een pizzaschep. Hier kun je handig je zelfgemaakte Italiaanse pannenkoek mee uit de oven halen.

pizza bakken