Gear

Dit is het duurste en zeldzaamste object ter wereld

zeldzaamste object ter werld

Wij gingen op onderzoek uit en vonden het duurste en zeldzaamste object ter wereld. Wat we vonden, zal je misschien verbazen, want het duurste en zeldzaamste object ter wereld is waarschijnlijk niet wat je zou verwachten…

Het duurste en zeldzaamste object ter wereld

Een kleine roze papiertje – ja, dat is écht het allerduurste en zeldzaamste object ter wereld. Dat zou je waarschijnlijk niet verwachten. Het roze papiertje is 29 millimeter bij 26 millimeter en is in totaal 7 miljoen euro waard. Dat maakt het tot het duurst gemaakte voorwerp ter wereld, in verhouding tot zijn massa of omvang. Wat is er dan precies zo bijzonder aan dit stukje papier? Het is namelijk simpelweg gewoon een postzegel.

De duurste postzegel ooit

Het is natuurlijk niet zomaar een postzegel, anders zou het niet het allerduurste en zeldzaamste object ter wereld zijn dat is logisch. De postzegel heet de British Guiana 1c Magenta en werd gemaakt in 1856 in Brits-Guiana, wat destijds een Britse kolonie was.

Vroeger werden er veel van deze postzegels gemaakt. Ze werden namelijk gemaakt door de kranten uit Brits-Guyana, wanneer de Britten er niet in slaagde voldoenden zegels mee te nemen vanuit Groot-Brittannië. Echter, vandaag de dag is er nog maar één van deze postzegels in omloop en dat is inmiddels dus de beroemdste, zeldzaamste en duurste postzegel ter wereld.

Lange route afgelegd

Het zeldzaamste object ter wereld had vele eigenaren en kwam uiteindelijk aan het einde van de 19e eeuw voor het eerst in Europa terecht, namelijk in Groot-Brittannië. Het was toen meteen duidelijk dat de postzegel een bijzondere was.

De reden dat de postzegel op dit moment onder de aandacht is, is omdat deze binnenkort in het Stanley Gibbons House tentoongesteld gaat worden. Dit huis is de oudste aan postzegelhandel gewijde organisatie. De postzegel wordt daar natuurlijk niet zomaar via de post naartoe gestuurd. Nee, nee, dat zou veel te gevaarlijk zijn. De postzegel wordt naar de locatie vervoerd in een gepantserd voertuig met daar omheen veel beveiliging.

Je had waarschijnlijk niet verwacht dat een postzegel zo duur zou kunnen zijn, dat wisten wij voorheen ook niet. Echter, er zijn vele andere postzegels die in het verleden al voor miljoenen euro’s verkocht zijn. Ook deze voorwerpen waarvan je het misschien niet zou verwachten kun je voor goed geld slijten.