Heb jij flink wat geld te spenderen? Ga dan dan een keer uit eten bij Feng Shui Inn, een bijzonder chique restaurant in Singapore. Hier lopen de rekeningen op tot flink, maar dan ook flink, in de nullen.

Een rekening van maar liefst 240.000 dollar

Als je dacht dat restaurant Salt Bae duur was dan had heb je nog niet in dit restaurant gegeten. Er gaat momenteel een rekening viraal uit Feng Shui Inn, een heel chique restaurant in Singapore. Een groep van twintig vrienden was daar uit eten. Dat zo’n rekening duurder uitvalt dan als je met je vriendin uit eten gaat, is vrij logisch. Alleen was de rekening niet tien keer zo duur, maar duizend keer zo duur. De vriendengroep was in totaal een dikke 240.000 dollar kwijt. Dus ongeveer een kwart miljoen. Voor dit bedrag kun je een mooi appartement kopen.

Bijzondere prijzige gerechten

Hoe kan er nou zo’n enorm prijskaartje aan een avondje eten met vrienden hangen? Om te beginnen betaal je achterlijk veel om eend te eten in dit restaurant. Maar wat zit er precies in het ‘speciale gerecht’ waar je 3600 dollar per stuk voor betaald? Wat je dan krijgt voorgeschoteld zijn wilde empurau. Dit is een van de allerduurste vissoorten van Singapore. De vriendengroep had 42 vishapjes besteld. Dat is ongeveer 140 dollar per hap – tel uit je verlies!

Verder werd er ook stevig doorgedronken. Zo had de groep twee flessen Moutai besteld en die kosten een ‘kleine’ 36.000 dollar per stuk. Ook bestelden ze vijf flessen wijn, wat neer kwam op 61.000 dollar. Dus alleen al aan drank betaalden ze 143.000 dollar. En als kers op de taart: de fooi. In Singapore verwachten ze standaard dat je 10 procent fooi geeft. Dat komt neer op 20.000 dollar. Degene die heeft betaald kon gelijk een aantal tikkies aanmaken van 12.000 dollar per persoon.