Koninsdag-fanaten zijn inmiddels best wat teleurstelling gewend. Neem bijvoorbeeld de jaarlijkse vloek van gure regenbuien op de 27e van april. Toch staan we dit jaar met zijn allen voor de grootste teleurstelling in jaren en dat heeft niets met het weer te maken. Integendeel, de zon schijnt en de lucht is blauw, maar Koningsdag 2020 vieren we massaal vanuit huis. Om toch een beetje in de sfeer te blijven kun je alsnog kijken of er wat vrijmarkt-centen te verdienen zijn. Grote kans dat dat op zolder nog spullen liggen die mogelijk een klein fortuin waard zijn.

Rommel verkopen kan slim zijn

De zolder is net als het berghok of de schuur de favoriete plek om alles wat je nooit meer wenst vast te houden te deponeren. Dat kan slim zijn, want zo bewaar je een hoop spullen die in de loop der tijd erg gewild zijn geworden. Denk maar aan oude gameconsoles, lelijke stoelen of de postzegelverzameling van je grootvader. Hoog tijd om te kijken of er nu wel iets van waarde bij zit. Je hoeft daar geen expert voor te zijn, wij hebben het een en ander al voor je uitgezocht zodat je direct weet wat je wel of niet kunt verkopen. Dus pak er een oranje cocktail bij, duik de zolder op en kijk wat je tweedehands nog kunt verkopen voor een leuke prijs. Wil je het via Marktplaats verkopen, lees dan hier hoe je meester in online verkopen wordt.   

De eerste Nintendo Game Boy

Ooit was het razend populair: de Nintendo Game Boy. De eerste versies zagen in 1989 het levenslicht en een jaar later waren ze ook in Europa te koop. Toen waren ze niet aan te slepen vanwege de lage prijs en tegenwoordig kun je er grof geld voor krijgen. Dat wil zeggen, als je jouw exemplaar destijds niet bij het oud vuil hebt gezet. Een complete set kan zomaar 100 euro of meer opleveren. Ben je niet meer in het bezit van een Ninetendo Game Boy, maar heb je nog wel andere gameconsoles onder een dikke stoflaag verborgen, dan kan het de moeite waard zijn om ook die aan te bieden. Via Catawiki kun je in ieder geval een gratis waardebepaling vragen en je zo rijk gaan rekenen.

rommel verkopen

LEGO Special Edition Collector Sets

De kans dat je in het bezit bent van een Ultimate Collector’s Millennium Falcon LEGO set is klein. Mocht dat wel zo zijn dan is er maar een advies: verkopen. Op Catawiki werd die set in 2015 namelijk verkocht voor 4.700 euro! Die bewuste set kwam uit 2007 en geldt onder verzamelaars als een absolute must-have. Mocht je die bewuste set niet hebben, geen nood. Het is altijd de moeite waard om te kijken wat je wel hebt liggen. Complete LEGO sets of zeldzame poppetjes zijn al snel een flink bedrag waard.

rommel verkopen

Steiff Bears

De naam zal je wellicht niks zeggen, maar deze teddybeer is bijna goud waard. Om precies te zijn bijna 53.000 euro. Niet gek voor zo’n pluche ding. Mocht je die niet hebben, check dan wat je mogelijk wel hebt liggen aan vintage speelgoed, de kans is groot dat het meer op zal leveren dan je voor mogelijk houdt.

Modeltreinen

Ieder zijn hobby natuurlijk, maar behalve unieke postzegelverzamelingen kunnen speelgoedtreinen ook een leuk bedrag opleveren. Veel is natuurlijk afhankelijk van het model en de staat waarin het verkeert, maar met een beetje geluk kun je de modeltreintjes van je grootvader voor een leuk bedrag van de hand doen. Dan hebben we het wel over de exemplaren die in de jaren 40 en 50 werden geproduceerd. Op de website modeltreinveilingen kun je een goede prijsindicatie krijgen en dan bepalen of het de moeite waard is om het te verkopen.

rommel verkopen

Panini Sticker Album

Ooit was het een enorme rage: stickers van beroemde voetballers. Deze stickers werden uitgebracht door de Panini Brothers en zo waren de fans in staat om van elke voetballer die op het WK speelde een sticker te bemachtigen. Dat was toen en vandaag de dag zijn dergelijke complete albums een leuk bedrag waard. Denk aan 2500 euro bijvoorbeeld. Mocht je overigens in het bezit zijn van zo’n Panini-album inclusief een handtekening van Pele, dan mag je jezelf rijk gaan rekenen. Een dergelijk album bracht onlangs nog ruim 12.000 euro op tijdens een veiling.