Mocht de verveling tijdens de aanhoudende coronacrisis echt toeslaan, dan kun je waarschijnlijk nog tal van klusjes doen in huis. De zolder opruimen bijvoorbeeld. Daarmee creëer je wellicht een ander probleem, want waar ga je alles wat weg mag naar toe brengen? De vuilstort is wellicht een aardige suggestie, maar mocht er tussen de gevonden rommel toch nog iets bruikbaars zitten dan heb je twee opties: je brengt het of naar de kringloop, of je gaat het verkopen op Marktplaats. In dat laatste geval kun je er nog een aardig bedrag voor terug krijgen.

Alle verkooptips voor Marktplaats.nl

Het verkopen van oude spullen via Marktplaats kan een aardige optie zijn, maar hoe zorg je ervoor dat je nog een redelijk bedrag krijgt voor je oude spullen? Bijvoorbeeld voor die oude iPhone 6, de hangmat die je eigenlijk nooit gebruikt of de drone die eigenlijk al te oud is om mee gezien te worden. Met onderstaande tips krijg je gegarandeerd meer terug dan je had durven dromen.

Check de concurrentie

Kleine verrassing: je bent niet de enige die van zijn oude iPhone of laptop af wil. Heb je een item wat erg gewild is, dan verkoop je het wellicht makkelijker, maar staan er al talloze laptops te koop van het type wat jij ook wil verkopen, dan wordt het wat lastiger. Als je het slim aan wilt pakken, check dan wat anderen vragen en hoe ze hun waar aanprijzen.

Wat je in ieder geval niet moet doen is het klakkeloos kopiëren van andere teksten. Zorg ervoor dat je origineel bent en benadruk de sterke punten van het item wat je wilt verkopen.

marktplaats

Gebruik de juiste zoekwoorden

Wil je iets verkopen, dan moet je ervoor zorgen dat je wordt gevonden. Om dat te bereiken moet je de juiste zoekwoorden gebruiken. Zorg ervoor dat de belangrijkste gegevens in de titel staan. Wat ook helpt is het benoemen van unieke eigenschappen. Zo heeft het weinig zin om te volstaan met een titel als ‘witte iPhone 6 te koop’. Een beter alternatief is bijvoorbeeld: ‘bijna ongebruikte witte iPhone 6 te koop met screenprotector’. Met een goede titel laat je direct zien wat je verkoopt.

Ook in de advertentie zelf is het van belang om bepaalde termen te verstoppen. Worden als ‘goedkoop’ en gratis verzending’ doen het altijd goed. Wil je het nog beter doen, maakt dan gebruik van synoniemen in je advertentie.

Wees eerlijk

Een goede verkoper is eerlijk. Ook al wil je dolgraag van je troep af, een verkeerde indruk wekken gaat je niet helpen. Sterker nog, ga je het product wat je verkoopt op een creatieve manier opleuken, dan is de kans groot dat het resulteert in een negatieve feedback. Gewoon eerlijk zijn is dus veel beter.

Wees volledig

Naast eerlijkheid, is een volledige omschrijving van het item wat je verkoopt wel zo belangrijk. Vertel hoe oud het item is en waarom je het verkoopt. Ook als er nog garantie op het item zit, is het belangrijk om dit te vermelden.

Wil je het item snel verkopen, zet dan je telefoonnummer erbij, grote kans dat het binnen een tot twee dagen is verkocht. Het vermelden van je telefoonnummer kan echter ook je privacy verstoren. Aan jou de keuze.

marktplaats

Plaats goede foto’s

Een leuk item verkopen zonder duidelijke foto is vaak een recept voor een minder snelle verkoop. Gebruik dus foto’s, maar zorg wel voor een goede verlichting. Als je bijvoorbeeld je auto wil verkopen, is het wellicht niet zo handig om foto’s vlak voor het avondeten te nemen. Zorg dus voor een goede belichting en als details belangrijk zijn, laat deze dan ook zien.

Bieden of niet?

Het kan zinvol zijn om het risico te nemen dan geïnteresseerden kun bieden op het item wat je verkoopt. Is het een gewild item, bijvoorbeeld een unieke smartphone of een collectors item, dan is de kans groot dat je door het bieden een hogere prijs krijgt. Aan de andere kant kan het toestaan van biedingen ervoor zorgen dat de prijs kunstmatig wordt opgedreven en je dus uiteindelijk genoegen moet nemen met een lagere prijs. Overigens is degene met het hoogste bod niet verplicht om het item ook daadwerkelijk te kopen.