Other

De woning van Arjen Lubach is een fraaie woonboerderij op het platteland

woning Arjen Lubach

Je kunt je natuurlijk afvragen wat een geboren Grunneger in Fryslân doet, maar wat Arjen Lubach betreft is dat vooral genieten. De populaire presentator ontvlucht in het mooie Friesland de drukte van de hoofdstad waar hij normaal gesproken werkt. In Friesland, om precies te zijn in Oudehorne staat zijn woonboerderij en heeft hij de beschikkingen een lap grond van 1 hectare. In Amsterdam zou zoiets onbetaalbaar zijn.

De klassieke woonboerderij van Arjen Lubach

De woning van Arjen Lubach bevindt zich op ongeveer 8 kilometer van Heerenveen. Dat hij juist voor dit dorp heeft gekozen is niet zo heel vreemd. Hier kan hij volledig ontspannen te midden van een bijzonder rustige omgeving. Naast enkele woningen voor de 810 inwoners en enkele bedrijven is het vooral de natuur die opvalt. Kortom, Lubach kan zich hier in alle rust laten inspireren en zich volledig toeleggen op die andere hobby van hem. Voor diegenen die het nog niet wisten: Arjen is namelijk ook dj.

Lubach, de populaire presentator

De populariteit van Lubach heeft een behoorlijke toevlucht genomen na zijn persiflage op de beroemde ‘America First’ uitspraak van Donald Trump. Nadat die video compleet viral ging kent iedereen Lubach en was zijn zorgvuldig opgebouwde imago als VPRO presentator snel ingeruild voor het imago van de BN’er. Terecht, want de beste man heeft niet alleen een unieke manier van presenteren, hij weet ook een groot publiek aan zich te binden. Die populariteit maakt het wel noodzakelijk dat hij zich even terug kan trekken uit het drukke Amsterdam waar hij normaal gesproken een appartement huurt.

Genoeg leefruimte

De woonboerderij is precies wat je niet direct verwacht van een presentator met een salaris naar schatting van zo’n 3 ton per jaar. Zijn stekkie in Friesland oogt verre van modern, maar heeft wel een woonoppervlak van 145 vierkante meter. Die ruimte is verdeeld over twee woonlagen. Dit omvat zes kamers waaronder drie slaapkamers, een badkamer, keuken en een woonkamer. De kelder rekenen we dan even niet mee. Al met al voldoende ruimte voor de energieke Groninger. Mocht het verblijf binnenshuis hem niet bevallen, dan kan hij nog altijd zijn toevlucht nemen tot de blokhut in de tuin die dienst doet als alternatief gastenverblijf.

Groenten uit eigen kas

Bij de woonboerderij hoort uiteraard ook een flink stuk grond. In totaal gaat het om iets meer dan 10.000 vierkante meter. Kun je leuk opvullen en dat heeft Lubach dan ook gedaan. Naast een aantrekkelijke tuin, heeft de beste man ook een zwembad en een vrijstaande garage. Dat hij die garage vaak gebruikt zal duidelijk zijn, de woning is enkel via een zandpad te bereiken. De blikvanger is echter niet de garage, maar de kas waar hij zijn eigen groenten kweken en zo alle ingrediënten binnen handbereik heeft voor een onbespoten maaltijd.

De prijs van het huis van Arjen Lubach

Mocht je nu vermoeden dat de droomwoning van Arjen Lubach een enorm vermogen heeft gekost, dan is dat een vergissing. De koopsom bedroeg namelijk ‘slechts’ vijf ton. Terwijl het met een beetje goed sparen best uit eigen zal kon betalen, rust er een hypotheek op van 630.750 euro. Je hoeft dus geen rekenwonder te zijn om te vermoeden dat hij de kosten voor een eventuele renovatie heeft laten meefinancieren. Slimme jongen, die Lubach.

Bron: Bekendeburen