Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Arjen Lubach gaat stoppen met zijn ijzersterke programma Zondag met Lubach. Na talloze uitzendingen heeft hij het publiek keer op keer verrast. Het laatste seizoen is van start en we kijken reikhalzend uit naar wat de komende afleveringen nog voor ons in petto hebben. Een goed moment om te kijken, wat verdient de grappenmaker nou eigenlijk? Nou we zijn erachter gekomen, dit is het salaris van Arjen Lubach.

Zondag met Lubach stopt

Heel jammer natuurlijk, dat dit razend populaire programma eindigt. Wij hebben ons urenlang vermaakt met de grappen die elke week weer bij het programma voorbij kwamen. Lubach deed het op een eigen manier.

Het nieuws van de afgelopen week op een ander soort manier vertellen, vaak in de gemakkelijke taal met een dosis humor erin verwerkt. Seizoenen lang was dit een succesvol recept. Lubach heeft nu aangekondigd om te stoppen na huidig seizoen. Met dit salaris van Arjen Lubach sta je daar toch wel een beetje van te kijken.

salaris van arjen lubach

Acties van Arjen Lubach

De voormalig taxichauffeur (ja, zo begon hij zijn carrière) staat bekend om zijn ludieke acties. Zo is het filmpje “The Netherlands Second” miljoenen keren bekeken over de hele wereld. Ook heeft hij het programma Moltalk bedacht. Hij presenteerde het eerste seizoen zelf op internet. Nadat de AVROTROS het er een tv-programma van maakte, kreeg Lubach geen credits. Als laatste heeft hij een theatertour door het hele land gehad.

Salaris van Arjen Lubach

Gezien het feit dat Lubach zich in 2018 duidelijk uitsprak over het salarisplafond voor NPO-presentatoren (hij was hier tegen), kunnen we er vanuit gaan dat het salaris van Arjen Lubach aan het plafond van de publieke omroep zit. Voor degene die niet weet hoe hoog dat plafond is: dat is een groffe 181.000 euro per jaar. Hij zal vast nog wel wat bonussen hebben gekregen van de publieke omroep dus die tellen we er voor het gemak bij op. Zoals gezegd is hij ook actief in andere takken van de entertainmentwereld. Zo heeft hij een aantal nummers uitgebracht en een theatertour in elkaar gezet. Daarmee heeft hij naar schatting zo’n 300.000 euro per jaar verdiend, helemaal niet verkeerd.