Ja, je leest het goed: een barbecue organiseren in de winter. Hét recept om jouw feestdagen onvergetelijk kunt maken. Maar waar moet je beginnen? Daar helpt Talisker jou een handje. De whisky distilleerder heeft een stappenplan opgesteld voor jouw ultieme BBQ- en kerstervaring.

Hoe organiseer je een BBQ in de winter tijdens de feestdagen?

Niks geen gourmetten, gevulde kalkoen of een stamppotbuffet: doe het dit jaar helemaal anders met een winter BBQ. Geniet samen met je dierbaren van de koude dranken (en buitenlucht), het warme eten en gezelligheid. Om het jou wat makkelijker te maken heeft whiskymerk Talisker vijf stappen opgesteld, zodat jouw feestdagen in één handomdraai onvergetelijk worden. Doe je BBQ-schort maar vast om en lees gauw verder:

Stap 1: warme kleding

Helaas is de kerst dit jaar wat meer uitgekleed dan normaal. Maar dat is nou niet het thema van je winter BBQ. Grote kans dat je dan namelijk staat te rillen van de kou. Daarom is het belangrijk om tijdens de donkere dagen warm gekleed te gaan. Zet in de buurt van de barbecue nog een vuurkorf neer en zorg dat iedereen voorzien is van een glaasje sterke drank. Even proosten en weg is die kou!

winter BBQ organiseren feestdagen

Stap 2: een goed begin is het halve werk

Het gezegde luidt niet voor niets ‘een goed begin is het halve werk’. Het laatste wat je wilt is dat je tijdens het barbecueën nog vlees of groenten moet snijden. Zorg er dus voor dat je, voor zover mogelijk, het grootste deel van je culinaire voorbereidingen al hebt getroffen. Zo kan je bij het aftrappen van de BBQ ook gelijk beginnen me grillen. Leg je vijf sterren gerechten klaar bij de BBQ, zorg voor voldoende hout voor de vuurkorf én niet te vergeten: houd de drank binnen handbereik. Zo geef je een nieuwe betekenis aan ‘warm en knus’.

Stap 3: grandioos genieten begint bij een machtige marinade

Een winter BBQ op zich is al avontuurlijk, maar het kan nóg avontuurlijker. Laat je vlees zwemmen in whisky met een beetje suiker en een Spaans pepertje. Simpel, maar deze smaakcombinatie gaat je ongetwijfeld omverblazen. De alcohol maakt het vlees malser, waardoor het vlees als het ware smelt in je mond.

Stap 4: whisky is dé drank voor de feestdagen

De koude buitenlucht vraagt om een drank waar je het warm van krijgt. Laat dat ijskoude biertje dus in de koelkast staan en kies voor een goed glas whisky. Ben jij een beginnend whiskydrinker? Dan is de Talisker Dark Storm een perfecte instapper. Ben jij een doorgewinterde whiskybaas? Ga dan voor de Talisker Skye – een whisky met pit.

winter bbq organiseren feestdagen

Stap 5: kies voor een origineel kerstcadeau

Als je het deze feestdagen tóch over een andere boeg gooit, dan moet je er wel vol voor gaan. Laat dus dit jaar ook de foute kersttrui achterwege en geef een kerstcadeau met karakter. Wat dacht je bijvoorbeeld van een giftset van Talisker 10 Years? Zo maak je jouw winter BBQ compleet én onvergetelijk. Proost!