Het drinken van een bakkie pleur is voor veel een belangrijk ochtendritueel. Nu blijkt dat dit niet enkel goed is voor een opgewekte geest, maar ook om je DNA langer te laten leven. Koffie helpt namelijk bij het in tact houden van DNA. Eindelijk dus een goede reden voor cafeïnejunkies om zichzelf te blijven volgooien met dit zwarte goud.

Koffie goed voor DNA

Voor dit onderzoek hebben onderzoekers twee groepen gemaakt. Voorafgaand hebben de groepen hun bloed laten afnemen. Daarna heeft één groep voor een maand enkel water gedronken en de andere moest aanvullende 500 milliliter aan koffie consumeren. Aan het eind van de maand is bloed nogmaals afgenomen. De koffiedrinkers hadden minder nieuwe schade aan het DNA dan de waterdrinkers.

Dit laat wetenschappers denken dat koffie waarschijnlijk een positief effect heeft op het verlengen van ons leven. Let op: het gaat hier wel om zwarte koffie. Hoewel er geen vermoeden is dat melk en suiker bij je koffie voegen het positieve effect wegneemt is het toch belangrijk te weten.

Koffie goed voor DNA gewoonvoorhem 2

Dit is niet de eerste keer dat dit experiment is gedaan. Uit eenzelfde onderzoek uit 2015 kwam dat 27 procent van de koffiedrinkers minder nieuwe schade hadden aan het DNA dan waterdrinkers. Het lijkt er dus op dat we met een gerust hart nog een pot kunnen opzetten. Enkel nog maar zwarte koffie drinken kan je omgeving laten denken dat je een psychopaat bent, maar opofferingen moeten worden gemaakt voor het voortbestaan van je DNA. Natuurlijk komen hier ook nog andere dingen bij kijken, daarom hier een paar tips voor je!