Je moet het maar bedenken, van een vuilnisbak, een racewagen maken. De Brit Andy Jennings deed het en vestigde er zelfs een wereldrecord mee. Hij heeft een heel bijzondere en mooie reden voor het vestigen van dit unieke wereldrecord. Je leest het hier.

Wereldrecord voor snelste vuilnisbak op wielen

De 28-jarige Andy Jennings kwam op het geniale idee om van zijn vuilnisbak een vliegensvlugge racewagen te maken. Met deze ‘racewagen’ vestigde hij ook nog een wereldrecord. De vuilnisbak op wielen behaalde in een testrit namelijk een snelheid van 65 kilometer per uur. Geloof het of niet, dat is de snelst gemeten vuilnisbak op wielen ooit.

De Brit wilde altijd al een wereldrecord op zijn naam hebben. Hij zag zijn kans schoon en ging aan de slag met het bouwen van de snelste vuilnisbak op wielen, met succes. Andy zegt het volgende over zijn unieke wereldrecord: “Heel veel dingen zijn al gedaan, zoals de snelste toilet ter wereld. Maar voor de snelste vuilnisbak was er nog geen record gevestigd. Dus ik besloot dat te gaan doen. Ook omdat iedereen er wel een thuis heeft staan.” Zo simpel kan het zijn.

De bijzonder mooie reden achter het unieke wereldrecord

Hij deed het echter niet alleen voor de lol. Andy wilde geld ophalen voor een zorgcentrum bij hem in de buurt. Dat is hem glansrijk gelukt: “Ik wilde ook geld inzamelen voor The Marillac. Dat is een zorgcentrum waar mensen worden geholpen met een hersen- of zenuwaandoening. Pas geleden ben ik mijn beste vriend verloren. Hij raakte door een ongeluk verlamd en kon niet meer praten. Bij dat zorgcentrum zorgden ze ervoor dat hij ondanks alles altijd nog kon lachen. Ik heb tot nu toe 3300 euro opgehaald.” Er zit dus een heel mooi verhaal achter de ludieke recordpoging, kippenvel. In de video ziet het er heel erg leuk uit, bekijk het hieronder.

De zelf-geknutselde vuilnisbakmotor

In zijn opzicht is dit zijn beste uitvinding ooit, een ware ‘vuilnisbakmotor’: “Ja, ik ging zeventig kilometer per uur! Mijn vuilnisbak is eigenlijk een motor op vier wielen. Ik heb ‘m gebouw met allerlei materialen die ik uit oude motoren en racekarts had gehaald. En hij kan nog sturen ook!” Hij heeft er dus echt werk van gemaakt. Je moet er maar tijd voor hebben.

Wat een mooi verhaal en een mooie man is het eigenlijk, wij hebben niets anders dan respect voor deze man. Een groot applaus voor Andy Jennings.