Bizar. Ene Daniel Scali verpulverde onlangs het wereldrecord aantal push-ups in een uur. Hier kunnen wij bij lange na niet aan tippen. Wat is jouw record?

Oorspronkelijke record

Het oorspronkelijke record stond op naam van Jarrad Young. Deze beste man zette een wereldrecord van 3054 push-ups in een uur neer. Dat was het aantal dat Daniel Scali moest overbruggen. Makkelijker gezegd, dan gedaan.

Wereldrecord aantal push-ups in een uur

Hij ging de uitdaging aan met een format van 12 seconden doorgaan, 6 seconden rust. Hij zou die intervallen van 6 seconden nemen om te hydrateren en zichzelf te “componeren”. “Ik herinner me de eerste drie of vier minuten, ik was goed op koers”, zegt hij. “Ik had zoiets van, maak jezelf niet gek Danny, je hebt dit eerder gedaan, maak jezelf niet gek.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DANIEL SCALI (@daniel_scalii)

Extra hoge moeilijkheidsgraad

Afgezien van de extreme spiervermoeidheid die elke atleet zou ervaren tijdens een uitdaging als deze, had Daniel Scali ook te kampen met ernstige pijn in zijn rechterarm. Scali leeft namelijk met een complex regionaal pijnsyndroom, een chronische pijnaandoening die kan worden veroorzaakt door een willekeurig aantal fysieke prikkels.

Hij breekt het record met indrukwekkende cijfers

Ondanks dat Daniel Scali het gevoel had dat zijn arm eraf zou gaan vallen, bleef hij op koers. Uiteindelijk zette hij een nieuw wereldrecord aantal push-ups in een uur neer. Maar liefst 3182! Hiermee verpulverde hij het vorige record. “Ik was zo, zo dankbaar dat het aantal push-ups dat ik in een uur deed, allemaal werd goedgekeurd”, zegt hij. Een indrukwekkend resultaat.

Daniel Scali stond al eerder in het Guinness Book of World Records

Het is overigens niet de eerste keer dat Daniel Scali in het Guinness Book of World Records staat. In 2021 zette hij het wereldrecord voor langste plank ooit neer. De beste man hield het maar liefst negen uur en dertig minuten vol. Bizar. “De vorige keer wilde ik mezelf bewijzen dat ik zoiets kon. Deze keer was het om aan iedereen te laten zien: als je iets echt wil, dan kun je het doen.”