Other

Dit waterpark in Qatar moet 1 van de grootste ter wereld worden

grootste waterpark ter wereld

Het Canadese bedrijf WhiteWater is bezig met de ontwikkeling van aquapark Meryal. Het project dat in Qatar wordt gebouwd moet het grootste waterpark ter wereld gaan worden.

Grootte waterpark ter wereld

Waterpark Meryal heeft een oppervlakte van ongeveer 160.000 vierkante meter. Er worden in totaal 36 glijbelevenissen gecreëerd, twaalf daarvan starten vanaf de, tot nu toe, hoogste waterglijbaantoren ter wereld op 85 meter. De glijbaan genaamd ‘Icon Tower’ zal over de langste glijbaan ter wereld beschikken met een glijbaan van 500 meter. De stalen constructie is gebaseerd op een olieboortoren en aan de bovenkant zou een vlam dag en nacht branden.

View post on Instagram
 

Naast het enorme aanbod aan glijbanen zijn er in het grootste waterpark ter wereld ook diverse attracties te beleven zoals achtbanen. Verder zal er een ontdekkingsspel te spelen zijn met een 3D-weergave en reality-technologie die bezoekers meeneemt op een historische reis terug in de tijd. Het spel is ontwikkeld om bezoekers te leren over de geschiedenis van olie- en gasontdekkingen in Qatar. “De gebruikte kleuren in het waterpark zijn ‘roest’ om bezoekers een idee en gevoel van de olie- en gasvelden te geven, maar dan in de vorm van een waterpark”, vertelde Sheikh Nasser, Managing Director van Qetaifan Projects.

Vertraging met de bouw

Het waterpark wordt gebouwd op een eiland genaamd Qetaifan Island North, dat deel uitmaakt van de stad van Lusail. De stad wordt ook wel ‘de stad van de toekomst’ genoemd. Miljarden ponden zijn uitgegeven om de stad Lusail af te krijgen, maar nog lang niet alles is op tijd klaar. De bedoeling was namelijk om de opening van het grootste waterpark ter wereld voor de start van het WK 2022 in Qatar te realiseren. Op foto’s die eerder deze week gepubliceerd werden is te zien dat het tempo iets lager is dan het zou moeten gaan. Werknemers zullen zich nu haasten om te proberen het project voor het einde van het toernooi af te krijgen. Het is nog maar de vraag of dat daadwerkelijk gaat lukken, omdat de finale al over enkele weken plaatsvind.

View post on Instagram