Op Netflix barst het van de waargebeurde misdaadseries. Vaak staan vermissingen, moorden of andere gruwelijke misdaden centraal. De documentaires zijn zeker geen lichte kost, maar geven een goed kijkje in het rechtssysteem en de weg naar gerechtigheid in de zaken.

Deze waargebeurde misdaadseries moet je kijken op Netflix

Sommige waargebeurde ontvoeringen, vermissingen of vermoorden zijn zó ingewikkeld of schokkend dat ze de onderwerpen vormen voor misdaadseries op Netflix. Wij zetten er vijf voor je op een rij.

Unsolved Mysteries

Vanaf 1987 kwamen er tien seizoenen van deze serie uit. In elk seizoen worden nieuwe, onopgeloste mysteries besproken die vaak al jaren op ‘de plank’ liggen. Door de nieuwe aandacht van de documentaire-reeks kwamen er vaak weer nieuwe aanwijzingen binnen. Recent hebben de makers van Stranger Things Unsolved Mysteries weer een nieuw leven geschonken. Van een moeder die opeens verdwijnt tot een vader die zonder motief zijn familie om het leven brengt: door Unsolved Mysteries gaan jouw nekharen zonder twijfel overeind staan.

American Murder: The Family Next Door

Eén van de recentste waargebeurde misdaadseries op Netflix is American Murder: The Family Next Door. Hierin hebben Shanann en Chris samen twee jonge dochters en, zo lijkt het, een perfect huwelijk. Als Shanann opeens verdwijnt stelt een vriendin van haar al gauw de politie op de hoogte. Het is immers niets voor Shanann op zomaar te verdwijnen en al helemaal niet om haar dochters mee te nemen. Chris lijkt ook van niets te weten, maar geleidelijk aan wijzen steeds meer aanwijzingen in zijn richting. Wat hield de familie zo lang geheim voor de buitenwereld?

The Trials of Gabriel Fernandez

Het gruwelijke verhaal van The Trial of Gabriel Fernandez gaat over de acht-jarige Gabriel. Na maanden van mishandeling door zijn moeder en haar vriend stierf hij uiteindelijk. Het bleek dat instanties zoals jeugdzorg en de politie al veel langer op de hoogte waren van de mishandelingen maar dat er nooit voor was gekozen om Gabriel uit huis te halen. Hoe heeft dit kunnen plaatsvinden, wat was de reactie vanuit de samenleving op de gruwelijke moord en hoe verloopt het rechtsproces? Over die vragen gaat de true crime docu.

Don’t F*ck With Cats

Hij staat inmiddels al weer een tijdje op Netflix. Heb je Don’t F*ck with Cats echter nog niet gezien, doe dit dan nog vandaag. Onder de waargebeurde misdaadseries op Netflix is dit namelijk een miniserie die je van het eerste moment steeds op het verkeerde been zet. Wanneer filmpjes op het internet verschijnen waarin een mysterieuze figuur dieren mishandelt, besluit een groep internetters zélf digitaal op zoek te gaan naar de dader. Maar hun klopjacht op de dader is minder makkelijk dan ze aanvankelijk dachten.

Jeffrey Epstein: Filthy Rich

Hij leek alles te hebben: extreme luxe, veel machtige vrienden en meerde huizen. Toch blijkt de realiteit achter de figuur Jeffrey Epstein minder rooskleurig. In de documentaire Jeffrey Epstein: Filthy Rich komen namelijk tientallen vrouwen naar voren die aangeven in hun jeugd op jonge leeftijd te zijn misbruikt door Epstein. De rechtszaak en de nasleep hiervan komen uitgebreid aan bod. Epstein’s rechterhand, Ghislaine Maxwell, zit nog vast in afwachting van haar proces. Dit is dus één van de waargebeurde misdaadseries op Netflix die nog steeds actief is.