Netflix staat vol met true crime documentaires. Eén van de recente populaire voorbeelden is Tiger King, waarin we de vete tussen verschillende tijger- en leeuweneigenaren op de voet kunnen volgen. Nu belooft Netflix ons een nieuwe crime documentaire. Onderwerp van de docu wordt multi-miljonair Jeffrey Epstein. Alleen al de titel, ‘Filthy Rich’, zegt ons genoeg. Deze serie zal gaan over machtige mannen en hoe zij met hun geld kwade doelen kunnen financieren.

Filthy Rich toont de machtige maar schimmige Jeffrey Epstein

Jeffrey Epstein was een multi-miljonair die naar eigen zeggen alleen zaken deed met miljardairs. Hij bezat onder andere twee privé-eilanden en had een geschat vermogen van zo’n $600 miljoen dollar. In Filthy Rich wordt er aandacht besteedt aan de rechtszaken die tegen hem werden aangespannen. Hij werd ervan aangeklaagd dat hij vele minderjarige meisjes uitnodigde op zijn privé-eilanden om seks met ze te hebben. Door zijn grote vermogen en macht kon hij met veel aanklachten wegkomen.

Filthy Rich

Vele vragen komen aan bod

In 2019 werd Epstein vermoord in zijn cel toen hij een gevangenisstraf uitzat. Werd hij vermoord? Of was het zelfmoord? Hij had immers vele machtige vrienden, die waarschijnlijk maar al te blij waren als hun eigen escapades niet aan het licht zouden komen. Zijn doodsoorzaak komt aan bod in Filthy Rich. Daar zijn bovendien vrouwelijke slachtoffers aan het woord. Wie waren de machtige vrienden waar zijn netwerk uit bestond? Wat gebeurde er allemaal achter gesloten deuren, en hoe kwam Epstein om het leven? De documentaire behandelt die vragen én meer.

De true crime docu staat bijna op Netflix

Mocht jij fan zijn van het true crime docu-genre en andere series zoals Don’t F*ck With Cats al uit hebben, dan heb je geluk. Filthy Rich komt binnenkort al naar Netflix. Op 27 mei staat de serie namelijk online. Tot die tijd laat de trailer van de docu al de eerste beelden zien van het spinnenweb van corruptie en misbruik waarin Epstein de spin was.