Misschien wel het engste genre dat op Netflix te vinden is, is het true crime genre. Psychopatische moordenaars, stalkers en ontvoerders staan hierbij centraal, plus, het is allemaal waargebeurd. Dat is ook het geval bij Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer. Deze documentairereeks vertelt het gruwelijke verhaal van een stalker die in 1985 de inwoners van Los Angeles terroriseerde.

Hier gaat Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer over

Los Angeles, 1985. Geleidelijk aan worden de straten van de eens zo bruisende stad gevaarlijker en gevaarlijker. Dat niet alleen, maar zelfs in hun eigen huis zijn mensen niet langer meer veilig. Er is namelijk een gevaarlijke stalker op pad, die het doorgaans niet bij alleen stalken houdt. Heeft hij zijn slachtoffers uitgekozen, dan mondt zijn gestalk vaak uit in moorden of verkrachtingen. Er wordt een signalement opgetekend, maar tegelijkertijd blijft de dader ongrijpbaar. Over dit heftige plot gaat de true crime documentaire Night Stalker.

Night Stalker

Heftige getuigenissen in Night Stalker

In Night Stalker komen verschillende mensen aan het woord. Twee politiemannen raakten destijds bij de zaak betrokken: Gil Carillo en Frank Salerno. Zij vertellen over de zaak en wat dit met hen deed. De mannen zijn niet de enige die vertellen over de gebeurtenissen rondom de moorden. Ook veel slachtoffers en nabestaanden worden geïnterviewd voor de true crime docu. Zo krijg je als kijker een duidelijk én heftig beeld over wat er vroeger allemaal is gebeurd en de impact die de moorden hebben gehad.

Meer true crime documentaires op Netflix

De zaak van de ‘Night Stalker’, de bijnaam voor Richard Ramirez – verantwoordelijk voor de gruwelijke daden, was destijds wereldnieuws. Het is dan dus ook niet verwonderlijk dat Netflix er een true crime documentaire aan heeft gewijd. Het heftige aan de documentaires is het feit dat er soms nog steeds geen dader is opgepakt. Bovendien moet je tegen een stootje kunnen bij het zien van sommige beelden. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld de recente binnenkomer over de Yorkshire Ripper. Ook de 5 waargebeurde misdaadseries op Netflix waar we al eerder over schreven zijn de moeite waard. Vanaf vandaag staat de serie op Netflix.