Op een vrouw afstappen, een gesprek aanknopen en een nummer regelen is echt niet voor iedereen gesneden koek. Het vereist ballen, een soepele gesprekstechniek en flirts. Hiervoor is oefening nodig en misschien wel een keer een blauwtje. Maar met deze 7 tips wordt de kans op een blauwtje lopen voor jou hopelijk een heel stuk kleiner en kun je vrouwen versieren in een handomdraai.

Vrouwen versieren in 7 stappen

Na deze 7 stappen ben je van een ongemakkelijke stotteraar naar een vloeiende regelmachine geklommen. Wie weet wordt het dan wel tijd om eindelijk eens een keer die vrouw aan te spreken die je al op het oog hebt. Of misschien wordt het wel veel makkelijker om je ogen open te zetten voor onbekende vrouwen, omdat met ze praten toch een kleine moeite is. Ben je al benieuwd?

Stap 1: oefen met andere vrouwen

Oefening baart kunst, en dat geldt ook voor vrouwen versieren. Praten met vrouwen is voor sommige mannen vrij moeilijk, dus probeer hier beter in te worden door ervaring. Gewoon al met iemand die je niet eens interessant vindt een gesprek voeren en erop letten wat ze leuk vindt kan al helpen. De 10 dingen die je niet moet doen op een eerste date moet je eigenlijk allemaal sowieso niet doen, en de rest is uitproberen.

vrouw versieren

Stap 2: stap er gewoon op af

Wat heb je te verliezen? Voor je het doet heb je haar niet gesproken, dus dat kan alleen maar beter worden. Na je lesjes in communiceren ben je er klaar voor om op haar af te gaan en gewoon een gesprek te beginnen. Begin met een simpele begroeting (hoi is voldoende) en wacht tot ze reageert. Pas als zij jou ook begroet, stel je je voor. Vervolgens komt er een gesprek en wat je dan wilt voorkomen is dat je te hard van stapel loopt. Je mag wel beginnen met een klein complimentje, maar doe niet gelijk klef door te zeggen hoe mooi je haar vindt. Zeg eerder iets over haar kleding, sieraden of haar.

Stap 3: toon interesse

Om het gesprek lopende te houden is het belangrijk om veel vragen te stellen en echt naar de antwoorden te luisteren. Daar kan je namelijk weer op doorvragen. Op die manier weet zij dat jij niet alleen geïnteresseerd bent in haar omdat ze er leuk uit ziet, maar omdat je haar echt leuk vindt. Luisteren is daarom een erg belangrijk onderdeel van het vrouwen versieren.

Stap 4: ontspan

Nu is het tijd om te laten zien dat je het helemaal niet zo spannend vindt als dat je dacht. Ontspan gewoon en lach naar haar, zodat zij ook niet zenuwachtig van j├│u wordt. Daarbij werkt het aanstekelijk om te lachen: lach jij, dan lacht zij. Als ze het gevoel krijgt dat ze op een sollicitatiegesprek is, is het voor niemand leuk.

Stap 5: voorkom stiltes

Houd het gesprek gaande, je bent goed op weg. Vrouwen versieren is niet stiltes laten vallen, het is praten. Als je niks tegen elkaar te zeggen hebt vallen er stiltes en dat kan duiden op geen interesse aan (een van de) beide kanten. Dit kan dan ook gebeuren en misschien loopt het wel helemaal niet. Ook dit is een kwestie van oefenen en op een gegeven moment kun je het lopend houden met korte verhaaltjes van jou en van haar. Ook grapjes en elkaars zinnen afmaken duiden op een goed lopend gesprek. Bruggetjes bouwen naar andere onderwerpen is ook een kunst en vergt ervaring en oefening. Zie stap 1 daarvoor.

vrouw versieren

Stap 6: stel spannende vragen

Nu heb je een punt bereikt in het gesprek dat je licht ondeugende vragen kunt gaan stellen, zonder grof te zijn. Een fout grapje kan een goede test zijn hoe ze daarop reageert. Daar kun je dan altijd weer op doorbouwen of nog even wachten als je merkt dat het niet werkt. Houd het daarom ook subtiel, en begin niet gelijk over dat er niemand thuis is bij jou die avond. Als je kennismaakt kun je best een persoonlijke vraag stellen, die kan leiden tot een nieuw onderwerp.

Stap 7: houd contact

Het zou zomaar eens kunnen dat het gesprek nu op een einde loopt, of het tijd wordt om af te ronden. Dan komt het belangrijkste van alles: zorgen dat je contact houdt. Dat ene gesprekje van zojuist was namelijk nog maar het begin, toch?

Vraag niet direct haar nummer, maar leg de bal bij haar. Als je vraagt hoe je dit gesprek gaat vervolgen, mag zij antwoorden met dat ze haar nummer wel geeft. Als ze dat niet doet kan je altijd nog alles of niet spelen, maar dan kan de boodschap ook al wel duidelijk zijn. En nogmaals: een blauwtje is niet erg, want de volgende keer kan het zomaar wel lukken.