Hoewel het onderzoek waarschijnlijk door een paar slimmeriken is uitgevoerd, geloven we het toch en moeten we je moeder misschien gewoon gelijk geven! “Uiterlijk is namelijk niet alles,” zo blijkt uit een nieuw wetenschappelijk rapport dat is gepubliceerd in de Journal of Evolutionary Behavioral Sciences. De bevindingen wijzen uit dat fysiek-aantrekkelijkere vrouwen de neiging hebben om te eindigen met intelligente echtgenoten.

Dit zou weleens mooi in verband kunnen liggen met het feit dat vrouwen gelukkiger zijn met een lelijkere tegenhanger! Om over penislengte of lichaamshaar maar te zwijgen..

Intelligentie

De wetenschappers onderzochten gegevens die waren verzameld uit de Wisconsin Longitudinal Study, dit is een langdurig onderzoek dat tussen 1957 en 2011 ongeveer 10.000 mannen en vrouwen volgde. Co-auteur Curtis Dunkel deed verslag hierover in een interview met PsyPost:

“De resultaten van de studie suggereren dat intelligentie misschien iets belangrijker is voor vrouwen bij het kiezen van een langdurige partner. In het bijzonder kan een vrouw op zoek zijn naar een man die iets intelligenter is dan zij, zij gebruikt vervolgens haar fysieke aantrekkingskracht om een ​​meer intelligente echtgenoot binnen te hengelen.”