Met al die trends van tegenwoordig snappen wij dat jij de draad een beetje kwijt bent. Wat the f@*# jij ook doet met je lichaamshaar is daarnaast ook onze zaak helemaal niet. Maar voor alle mannen die toch wel benieuwd zijn naar de facts over wat vrouwen nou daadwerkelijk van lichaamshaar vinden, hier zijn de feiten.

Kijk, wielrenners en zwemmers moeten zichzelf wel scheren want dit bevorderd het prestatievermogen en is bovendien beter gemakkelijker om wonden schoon te maken. Maar de grote vraag is, wat vinden vrouwen nou écht aantrekkelijker. In dit onderzoek wordt gekeken naar gezichtshaar, het lichaam en jawel de schaamstreek.

1. Heb je liever een kaal geschoren of harig gezicht?

Kaal geschoren: 34% / Harig: 66%

Uit het onderzoek van Neave en Shields bleek dat vrouwen van haar houden maar niet te veel. “Het haar in het gezicht mag niet langer zijn dan 1cm. Ik wil niet dat het kietelt wanneer ik hem een kus geef of dat het mijn make-up aantast” aldus een van de vrouwen.

Het grootste gedeelte gaf dus een voorkeur voor een baard of snor. Alleen wel als het goed wordt verzorgd.

2. Heb je liever een kaal geschoren of harig lichaam?

Kaal geschoren: 17% / Harig: 83%

De grootste groep van de dames wilt het liefst een beetje haar op het lichaam. Dus geen kaalgeschoren lichaam of een behaard lichaam, maar iets wat daar tussen zit. “Een paar centimeters haar dat er natuurlijk uitziet op de- borst, armen of de benen is een goed uitgangspunt.”

Aan de andere kant zijn er altijd vrouwen die iets heel anders willen. Sommigen willen bijvoorbeeld een volledig kale torso zien. Zodat de sixpack kan worden gezien in plaats van dat het bedekt wordt door een laag dode haren.

3. Verzorgd, naturel of kaalgeschoren schaamstreek?

Verzorgd: 88% / Naturel: 11% / Kaal: 1%

Uit het onderzoek van Neave & Shields bleek dat 2 van de 1500 vrouwen een kaalgeschoren stijl beneden aantrekkelijk vond. “Ik neem aan dat niemand een gigantisch bos wilt zien”, zei een deelnemer. “Ik verzorg mezelf daar beneden dus verwacht ik dat hij dat ook doet.”

Driekwart van de vrouwen waardeert het wanneer de man het getrimd heeft in plaats van een jungle heeft. Mannen, jullie weten wat jullie te doen staat.