Dit is typisch zo’n onderwerp dat de oren al deed spitsen toen Sexcetera nog op tv was; de perfecte penis. Aangezien alle vrouwen anders zijn is er natuurlijk geen maat op te trekken, maar Men’s Health nam de proef maar weer eens op de som om eens en voor altijd duidelijk te maken hoe vrouwen denken over ons adellijke zaakje down under.

Onderzoek naar de penis

Maar liefst 100 vrouwen spraken zich op SurveyMonkey uit om tot het oordeel te komen waar wij mannen uiteraard toch niks om geven! Mocht je dat wel doen, lees dan eerst maar eens wat de 35-jarige Ariella voor geruststellende woorden over had betreft de eeuwige strijd tussen lengte en dikte:

“Omtrek en lengte van de penis bieden twee verschillende, maar even waardevolle gevoelens in het vaginale gebied. Een is een gevoel van volheid (dikte) en de andere is het gevoel van in- en uitgaan (lengte).” Volgens de wetenschappelijke onderzoeksresultaten van Men’s Health geeft maar liefst 70% van de vrouwen de voorkeur aan de omtrek van de penis – of, zoals de 36-jarige Mal stelt: “Wat is lengte zonder voldoende omvang?”

shocked the face GIF by Oxygen

In feite zei slechts 18% van de respondenten dat lengte het belangrijkst voor hen was. Dus, voor iedereen die op het gebied van lengte niet heel rijkelijk is bedeeld en hier menig maal van heeft gebaald, of zich zelfs onzeker heeft gevoeld: vrouwen zijn hier veel (en veel) minder mee bezig dan jij zelf.

Voorkeur

Om hier nog een schepje bovenop te doen kunnen we stellen dat het aan het einde van de dag toch grotendeels neerkomt op persoonlijke voorkeur. Het enige waar je als man wel controle over hebt is wat je doet met je gereedschap – al is dit in sommige situaties ook niet altijd te overzien.