Via de heren van MAN MAN kwamen we bij dit geinige onderzoek terecht. Een research wat bij veel mannen voor opheldering zorgt wat betreft de verhouding van je schoenmaat tot de lengte van je penis. Betekent grote voeten nou ook daadwerkelijk dat je groter geschapen bent of is dit slechts een fabeltje?

Onderzoek schoenmaat en penislengte

In Londen hebben wetenschappers van University College London gekeken of er een verband bestaat tussen de schoenmaat en penislengte. Er is grondig onderzoek gedaan en de resultaten zijn zelfs gepubliceerd in het British Journal of Urology International.

Tijdens dit onderzoek namen de wetenschappers maar liefst 104 mannelijke patiënten van een Londense kliniek van alle leeftijden onder de loep. Ze noteerden de penislengte in uitgerekte toestand en legden tevens de schoenmaat van de patiënten vast. De gemiddelde penislengte was 13 centimeter, met uitschieters van 6 tot 18 centimeter. De gemiddelde schoenmaat van de deelnemende patiënten was 43. De conclusie van het onderzoek was dat er geen direct verband bestaat tussen de schoenmaat en penislengte van de man

Koreaanse studie vingerlente en penislengte

Waar de Engelse studie geen verband kon vinden, was dat bij een onderzoek in Korea wel het geval. Tijdens deze studie werden 144 mannen boven de leeftijd van 20 jaar onderzocht. Hierbij werd zowel de lengte van hun wijs- en ringvinger als de lengte van hun penis opgemeten. De onderzoekers ontdekten een zeer opmerkelijk verband. Wanneer het lengteverschil tussen de wijs- en ringvinger aanzienlijk was, dan was de kans groter dat die desbetreffende persoon een grotere penis had. Of dit ook geldt voor mensen in anderen delen van de wereld – zoals in Nederland – is natuurlijk nog maar de vraag.