Other

De 5 grootste voordelen van naakt slapen

tips gezonder leven

Zonder boxer en shirt gaan slapen heeft vele voordelen. Je zou het misschien niet van elk punt verwachten, maar door vaker in je blootje te slapen, draag je bij aan veel verschillende aspecten. Een betere gezondheid, seksleven en zelfvertrouwen zijn allemaal voordelen van naakt slapen.

Dit zijn de grootste voordelen van naakt slapen

In de winter slapen we vaak in een pyjama, diep weggedoken onder één of meerdere dekens. In de zomer kan het voorkomen dat je de dekens achterwege laat en misschien een slaapoutfit ook wel. Naakt slapen zorgt ervoor dat je het minder warm hebt. Toch zijn er nog andere voordelen van naakt slapen. Dit zijn er vijf op een rij.

1. Het is goed voor je zelfvertrouwen

Door helemaal naakt te slapen, zul je vaker worden geconfronteerd met je eigen naakte lichaam. Zeker als jij nog op zoek bent naar manieren om van je buikje af te komen, kan het zijn dat je jezelf liever niet te lang in de spiegel bekijkt. Door naakt te slapen, word jij echter meer bewust van je eigen lijf. Op langere termijn zorgt dit ervoor dat je zelfverzekerder wordt over je eigen uiterlijk.

2. De kwaliteit van je slaap gaat omhoog

Eén van de voordelen van naakt slapen heeft te maken met je lichaamstemperatuur. Door in je blootje te slapen, daalt je lichaamstemperatuur sneller. Vervolgens zul je sneller in je REM slaap terechtkomen. Je REM slaap is de slaap waarbij je diep in slaap bent en de ervaringen van de dag ervoor verwerkt.

3. Het is goed voor je seksleven

Kan jullie seksleven wel wat spannends gebruiken? Probeer dan allebei zonder kleren te slapen. Eén van de voordelen van naakt slapen is namelijk het feit dat hierdoor je seksleven een boost krijgt. Het liefdeshormoon wordt sneller aangemaakt wanneer men elkaar aanraakt zonder kleren dan met. Bovendien is het gemakkelijker om van knuffelen over te gaan in de daad. Check ook de 3 tips om het spannender te maken in de slaapkamer.

4. Werkt stress verminderend

Dit voordeel heeft te maken met nummer twee. Doordat je immers beter slaapt, zul je uitgeruster aan je dag beginnen. Zo word je minder snel gestrest van dingen. Kom jij vaak energie tekort op je dag? Check dan alle 8 manieren om meer energie te krijgen.

5. De vruchtbaarheid wordt gestimuleerd

Dit is één van de voordelen van naakt slapen die vooral kan helpen als jullie nadenken over een kleintje. Het dragen van (strakke) boxershorts kan namelijk invloed hebben op de hoeveelheid sperma én de vruchtbaarheid van de sperma die wordt aangemaakt. Je lichaamstemperatuur neemt immers toe, waardoor je sperma kan worden beschadigd.