Cars & Bikes

Deze vliegende motor staat nu te koop voor bijna 8 ton

vliegende motor

Men heeft altijd gedacht aan een toekomst met vliegende voertuigen. Nou, die gedachte is werkelijkheid geworden. Jij kan vanaf nu vliegend je dagen door met deze vliegende motor!

 

Vliegende motor te koop

Veel mensen voelen zich al niet veilig op een normale motor. Maar voor deze vliegende motor moet je wel echt een pionier zijn. De Xturismo, zoals het vliegende toestel benoemd is, staat sinds kort te koop in Japan. Het indrukwekkende toestel is recent onthuld op de Detroit Auto Show, waar deze vliegende auto binnenkort ook zomaar zijn entree zou kunnen maken. De mensen die de motor willen ”bevliegen” moeten natuurlijk wel wat geld tevoorschijn kunnen toveren. De prijs van de vliegmachine begint namelijk rond de 778.000 euro. Volgend jaar moet het toestel ook leverbaar zijn in Amerika volgens de planning.

View post on Instagram
 

Voor sommigen zal deze vliegende motor een bekende ‘look’ hebben. De ontwerper van de Xturismo, Shuhei Komatsu, heeft altijd een grote liefde voor de filmreeks Star Wars gehad. In die films zijn de welbekende landspeeders te zien. Toen de ontwerper opgroeide besloot hij om zijn eigen landspeeder te maken.

View post on Instagram
 

 

De vliegende Xturismo

Nu is de vliegende motor dus zover dat hij ook echt kan vliegen. Het toestel kan ongeveer veertig minuten in de lucht blijven en haalt een topsnelheid van 100 kilometer per uur. Wat trouwens best aanzienlijk, is aangezien de Xturismo zo’n 300 kilo weegt.

View post on Instagram
 

 

In Japan voor een reden

De grote drone is te koop in Japan doordat daar minder strenge regels gelden. Zo ziet Japan het toestel bijvoorbeeld niet als een vliegtuig. Daardoor heb je er geen ingewikkelde vergunning of vliegbrevet voor nodig. Shuhei Komatsu hoopt dat dit ook het geval zal zijn in Amerika. Het is nog maar de vraag of Europa ooit toestemming geeft voor het vliegtoestel. Dit heeft te maken met alle ingewikkelde regeltjes waar Europa zo stapelgek van is.

De maker denkt overigens dat de Xturismo vooral gekocht zal worden voor recreatiedoeleinden en dat regeringen het toestel gaan gebruiken voor wetshandhaving of het inspecteren van infrastructuur.

View post on Instagram