We hebben al een hoop MMA-spektakel mee mogen maken het afgelopen jaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van het legandarische UFC-debuut van Michel Pereira? Om nog niet te spreken van de wedstrijd tussen Tony Ferguson en Anthony Pettis. Dat gevecht zorgde afgelopen UFC 229 voor een bloederig spektakel. We zeggen niet dat Movlid Khaybulaev met zijn vliegend knietje die momenten overtreft, maar indrukwekkend is het wel.

Vliegend knietje

Gelukkig dat de Professional Fighters League (PFL) voor ons de beelden heeft vrijgegeven. Tijdens de laatste wedstrijd tussen Damon Jackson en Movlid Khaybulaev ging het er allesbehalve zacht aan toe. Khaybulaev viel zijn tegenstander zo hard aan met zijn knietje dat het leidde tot de snelste stop in de geschiedenis van de PFL. Na 10 seconden mocht Jackson alweer een moonwalk van het podium af doen.

Veel fans schreeuwen nu al om een Knockout of the Year-award voor dit vliegend knietje. Wij zouden hem nou al willen geven, maar we worden de laatste op het gebied van MMA continu verrast. We houden onze uitreiking dus nog even voor ons.

Tal van reacties

Achteraf reageerde Jackson dat hij op wat pijn na, nergens last van had. De reacties op social media waren een stuk minder mild:

Zoals MyBokieMMA al zei in zijn laatste tweet: de Pro Fight League is zeker iets om in de gaten te houden. Wie weet zien we binnenkort weer een vliegend knietje zoals die van Khaybulaev.