Het zal je niet zijn ontgaan: de technische ontwikkelingen staan niet stil. Terwijl we twintig jaar geleden al blij waren dat je met een acceptabele snelheid online kon surfen dankzij ISDN, tel je tegenwoordig pas mee als je beschikt over een 100 Mbit verbinding. Zo is het ook met het vliegen. Eerder schreven we al over een vliegen motor en terwijl jij je wellicht druk maakt over het vinden van het goedkoopste ticket naar een mogelijke volgende bestemming, dient zich de volgende ontwikkeling al aan: de jet suit.

Je eigen jet suit

Grote kans dat het nog in je geheugen gegrift staat: Richard ‘Iron Man’ Browning vliegt met behulp van zijn eigen uitvinding – de jet suit – enkele meters door de lucht. Grappig dacht iedereen, maar ondertussen heeft Browning niet stil gezeten. Zijn bedrijf Gravity Industries is inmiddels fors gegroeid sinds de oprichting in 2017. Inmiddels zijn ze zo ver dat ze je de jet suits kunnen verkopen en je dus hetzelfde euforische gevoel kunnen bezorgen als Richard tijdens zijn allereerste vlucht.

Ook jij kan een Iron Man zijn

Als je ooit erover hebt gedroomd om geheel zelfstandig te kunnen vliegen a la Iron Man, dan is het moment nu aangebroken. Vergeet dus even je drone, het is tijd om echt groot te denken. Daar hangt overigens wel een fors prijskaartje aan, maar uiteraard gaat het niet om het geld, maar om de ervaring. Kwestie van het pak aantrekken, starten en wegvliegen.

Gravity Industries

Om je alvast warm te lopen en je te overtuigen van de vele voordelen van een eigen jet suit heeft Gravity Industries een indrukwekkende promovideo geschoten. Het prachtige Ijsland vormt het decor voor een adembenemende vlucht met behulp van de jet suit. Het ziet er spectaculair uit. Het is natuurlijk de vraag of iedereen in staat is om het ding te besturen, maar de kans om het te proberen word je wel aangeboden.

Prijskaartje: 350.000 euro

We moeten het wel toegeven, vliegen met een jet suit, zou de ideale invulling kunnen zijn van een vrijgezellenfeest. Gewoon gezellig over het IJsselmeer vliegen met je vrienden. Je hebt dan in ieder geval genoeg te vertellen hoe jij bent thuisgekomen na een avond stappen in de kroeg. Hoe leuk het idee ook is om het luchtruim onveilig te maken met je eigen jet suit, er zit wel een klein nadeel aan vast. Het ding kost namelijk een paar centen. Om precies te zijn 350.000 euro. Voor dat bedrag koop je dus ook een gloednieuwe Ferrari 488 inclusief een paar spannende opties. Natuurlijk krijg je voor die drieënhalve ton flink wat terug. Zo bestaat de jet suit uit 6 micro-gas turbines die je maximaal 10 minuten op 4 meter hoogte laten vliegen.

Experience Day van de jet suit

Mocht de prijs toch net even een te grote aanslag op je banksaldo zijn, dan kun je ook kiezen voor een andere optie. Je kunt namelijk ook een ‘experience day’ boeken. Kun je lekker een stukje vliegen en lunchen met de grote man achter de jet suit. De prijs voor dat bijzondere uitje is ‘op aanvraag’. Dat betekent dat het zeker geen goedkope dag zal zijn, maar wellicht een stuk goedkoper dan de aanschaf van het pak.