Entertainment

Vijf waanzinnige singleplayer games die je wel even bezig houden

singleplayer games

Het is niet voor iedereen even eenvoudig om te zorgen voor voldoende vermaak tijdens de coronacrisis. Ook al zijn er wat maatregelen afgezwakt, in sommige gevallen blijft het behelpen. Ook voor de doorgewinterde gamer kan dat een hele uitdaging zijn, er zijn immers zo veel keuzes. De beste remedie zijn nog altijd de singleplayer games. Gelukkig zijn er genoeg van en dus zetten we de vijf meest interessante games voor de diehard gamers op een rij.

Singleplayer games versus multiplayergames

Natuurlijk hoef je niet altijd te kiezen voor een singleplayer game. Er zijn nog genoeg multiplayer games die je ook in je eentje kunt spelen. Denk aan games als Dishonored, Horizon: Zero Dawn, Marvel’s Spider-Man, Divinity: Original Sin 2, Fallout 4, Ori and the Blind Forest, de Bioshock-serie, de Mass Effect-franchise en Hellblade. Uiteraard zijn ze dat niet allemaal. De volgende singleplayer games zijn echter de moeite waard en blinken uit in zowel de sublieme verhaallijnen als de opzet van de games.

The Witcher 3

Platform: PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

In The Witcher 3 staat Geralt of Rivia centraal. Zijn zoektocht naar zijn verloren studente, Ciri leidt tot tal van interessante situaties, van vechtpartijen tot het jagen op monsters. Kortom, alles zit in dit verhaal. Mocht de hele verhaallijn je bekend voorkomen dan klopt dat: het is afgeleid van de boekenreeks. Voor de liefhebbers van de gelijknamige Netflix-serie is het uiteraard dé kans om te laten zien dat het allemaal net iets beter kan.

Watch on YouTube

Red Dead Redemption 2

In Red Dead Redemption 2 ben je Arthur Morgan. Hij vormt de basis van de Van Der Linde-gang. In deze game leer je hoe het leven voor een stel outlaws is, op het einde van het befaamde tijdperk in de 19e eeuw. Als een game gebaseerd op het Wilde Westen, inclusief cowboys en schietpartijen jou ding is, dan weet je nu welke game je moet kiezen.

Watch on YouTube

The Elder Scrolls V: Skyrim

Platform: PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

The Elder Scrolls V: Skyrim is in veel opzichten een afwijkende game. Deze keer spelen niet de karakters de hoofdrol, maar ben jezelf als de Dragonborn, het centrale punt. Jouw opdracht: bevrijd Skyrim uit de klauwen van de monsters. Om dat nog iets gecompliceerder te maken woedt er een hevige burgeroorlog en zal jouw succes afhangen van de keuzes die je in die strijd maakt. Elke beslissing heeft gevolgen, dus denk goed na.

Watch on YouTube

God of War

Platform: PlayStation 4

God of War is waarschijnlijk een van de meest aansprekende games uit deze top vijf. Afgezien van het gegeven dat het in feite een klassiek hack&slash-game is, mag je de verhaallijn zeker niet uit het oog verliezen. Sterker nog, het is wellicht een van de grootste pluspunten. Je bent Krator die zijn zoon meeneemt op een epische tocht vol onverwachte gebeurtenissen. Daarmee bedoelen we dat je echt alle denkbare figuren en situaties tegenkomt. Denk dus aan mythische monsters, wezens, goden en talloze verschillende mensen. Het ziet er bijzonder mooi uit met een uitstekende verhaallijn. Kortom, hier ben je urenlang zoet mee.

Watch on YouTube

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Platform: Nintendo Switch

Eigenlijk mag deze gewoon niet ontbreken: Zelda-game: Breath of the Wild. De populariteit van deze game is meer dan logisch. Naast een geweldig verhaal zit deze game vol met innovatieve gameplay-mechanieken. Natuurlijk moet je niet de commerciële belangen uit het oog verliezen, maar dan nog is het geweldig in elkaar gezet. Deze game is natuurlijk voor de fans gemaakt, maar dat wil niet zeggen dat het alleen voor die doelgroep interessant is.

Voor de fans is Zelda-game: Breath of the Wild is alleen al de moeite waard vanwege het verhaal over een koninkrijk, een prinses en de onwaarschijnlijke held. Ben je daar niet helemaal gek op, dan nog zal het revolutionaire physics-based gameplay te kunnen interesseren.

Watch on YouTube