De coronacrisis mag dan op grote straal negatieve en zelfs catastrofale gevolgen hebben, ook als het om geld gaat. Maar voor een 29-jarige Amerikaanse man heeft het een lekker zakcentje opgeleverd. Hij heeft niet alleen miljoenen dollars aan coronasteun gekregen van de overheid, maar hij heeft er ook nog een mooie Lamborghini van mogen kopen. Dan ga je je toch afvragen hoe nodig die ‘steun’ nou is geweest…

Veel bedrijven is veel coronasteun

In de Verenigde Staten is de regeling dat als je bedrijf in het nauw komt door gebrek aan inkomen je steun kunt aanvragen om dat verlies op te vangen. Dan blijft je bedrijf bestaan en kunnen de werknemers betaald blijven. Maar deze man vroeg coronasteun aan voor meerdere bedrijven. De eerste aanvraag ging om vier bedrijven en een bedrag van vier miljoen euro. Dit ontvangt hij per maand, en de overheid blijft hem maar betalen. Dan begint de teller wel te lopen, zeker als je niet écht zoveel bedrijven moet runnen.

coronasteun

Dan maar een Lambo

Nu de man op slag miljonair was, besloot hij het geld niet alleen op de bank te laten staan. Weinig van de uitgaven leken op die van iemand die een bedrijf moet runnen en werknemers moeten betalen. Zo heeft hij in mei al 30.000 dollar naar zij moeder overgemaakt, is hij voor 7.000 dollar in een hotel geweest en heeft hij 8.500 dollar uitgegeven bij een juwelier. Maar één van zijn duurste aankopen moet toch wel de Lamborghini zijn geweest. Die heeft hem dik drie ton van de coronasteun gekost. Dat moet dus wel écht een dure Lambo zijn geweest; de Lamborghini Hurrican Evo is namelijk ‘slechts’ iets meer dan 2 ton waard. Hij is dus ook nog eens voor een extra duur model gegaan.

lamborghini

Wel aangeklaagd

Ondertussen is de Amerikaan, die dus wel weet hoe hij centjes (illegaal) moet binnenkrijgen én uitgeven, aangeklaagd. Hij wordt verdacht van fraude en het geven van valse verklaringen. Gezien de reputatie van de bedrijven die hij bezit staat hij er niet erg goed voor. Die zijn namelijk al eens eerder beschuldigd van zwendel. Een goede advocaat kan hij in ieder geval betalen: die zegt dat de dief van coronasteun een legitieme zakenman is die leed onder de financiële gevolgen van de coronacrisis.

coronasteun