We kennen allemaal van die weekenden waarin we vooral tijd in en rondom huis doorbrengen. Het kan aanvankelijk relaxed en ontspannend zijn, maar vroeg of laat begint de verveling toe te slaan. Tijd dus voor activiteiten om die verveling tegen te gaan.

Activiteiten die helpen tegen verveling

Uitslapen, de hele dag Netflixen of wat huishoudelijke klusjes: vaak hebben we een paar activiteiten die centraal staan in de weekenden of vrije uren. Tegelijkertijd zijn er nog veel andere activiteiten te bedenken om onze dagen mee te vullen. Met deze activiteiten kun jij die verveling te slim af zijn. Voor je het weet heb je er een nieuwe passie bij. En vergeet niet, als jij je vergeet mag je het echt wel als excuus geven om je favoriete activiteit te doen.

Gamen

Het is misschien niet één van de gezondste activiteiten om te doen, maar gamen is en blijft nou eenmaal favoriet. Dit is een makkelijke manier om met je vrienden in contact te blijven en toch lekker een weekendje in je eentje door te brengen. Gamen kan natuurlijk vanaf de bank voor je televisiescherm, maar met je huisgenoot of partner kun je ook weer wat ouderwetse spellen uit de kast oprakelen. Houd wel de tekenen van een game-verslaving in de gaten. Die vrije uren teveel besteden aan gamen en minder aan onderstaande dingen is natuurlijk geen goed idee. Maar toch, altijd een goed idee om er bij te nemen.

Sporten

Waar we met activiteiten zoals Netflix of gamen vooral onze ogen (en handen) gebruiken, kun je met sporten lekker al je spieren en lichaamsdelen activeren. Bouw je huis om tot een sportschool en werk aan je borst- buik en armspieren. Dit kun je bijvoorbeeld doen met de oefeningen om thuis te trainen met je lichaamsgewicht. Door een trainingsschema voor jezelf op te zetten zal je zien dat je steeds meer vooruitgang boekt. Die verveling is al gauw verleden tijd.

verveling

Creatief bezig zijn

Het is heel iets anders dan gamen of sporten en misschien ook niet per se het eerste waar je aan zou denken: creatief bezig zijn. Toch kan je gemakkelijk je verveling tegengaan door bijvoorbeeld te beginnen met schilderen, in de tuin aan de slag te gaan of fotografie op te pakken. Het fijne is dat de foto’s, schilderijen en andere creatieve creaties er niet perfect uit hoeven te zien. Al het begin is lastig, maar de aanhouder wint. Bovendien kunnen het leuke herinneringen of attente cadeaus worden.

Verdiep je in een interessant onderwerp

Hou jij van reizen en heb je een brede interesse, maar ook vaak last van verveling? Check dan online wat er te vinden is om dit op te lossen. Zo kun je via apps gemakkelijk een nieuwe taal leren. Heb je een bepaalde interesse, dan zijn daar ook meer dan genoeg interessante artikelen of online colleges over te vinden. Ook YouTube tutorials kunnen je helpen bij bepaalde huishoudelijke klussen of andere dingen waar je tegenaan loopt. Ga op onderzoek uit en verbreed je zo ook meteen je kennis.

verveling

Geef je huis een goede make-over

Die tafel en kast toch maar eens van plek laten veranderen? Toch die lamp van zolder halen? Een nieuw kleed kopen, en die oude naar boven? Kijk eens kritisch naar je huis en inrichting. Door een paar kleine dingen te veranderen, weg te doen of juist toe te voegen kan jouw inrichting er al gauw helemaal als nieuw uitzien. Die verveling is meteen weg, zeker als jij het grondig aanpakt. Check ook onze interieur inspiratie voor de perfecte mancave om te helpen bij de make-over.