Ben je bezig met het inrichten van je mancave of is het tijd om het interieur er eens te veranderen? In dat geval is het handig om wat inspiratie op te doen om er een ultieme mancave van te maken. Bijvoorbeeld door een thema te koppelen aan je interieur en dat kan natuurlijk van alles zijn. Denk maar aan motoren, auto’s, voetbal of je favoriete biermerk. Bekijk hieronder nog meer ideeën om inspiratie op te doen om er een fantastische plek van te maken.

Kies voor de juiste verlichting

Een van de laatste zaken waar je als man bij het inrichten van een mancave vaak aan denkt, is de verlichting. Toch is licht juist een aspect dat van grote invloed is op de sfeer. Bedenk daarom vooraf waar je inbouwspots wilt plaatsen. Die voorzien de ruimte van een aangename sfeer en met Trimless spots creëer je bijvoorbeeld een gelijkmatige lichtverdeling.

Comfortabel meubilair

In je mancave mag een bar natuurlijk niet ontbreken, want dat is de plek waar je gezellig een biertje drinkt. Heb je genoeg ruimte dan is het zeker aan te raden om comfortabel meubilair neer te zetten. Bijvoorbeeld om relaxt televisie te kijken als je onderuitgezakt op een bank zit. Plaats er ook een tafeltje bij om de drankjes en de snacks op te zetten. Of zet een grote salontafel voor de bank, zodat je voeten ook een plek hebben. Koop gerust tweedehands meubels om in je mancave neer te zetten, want dan hoeft niemand zich druk te maken om beschadigingen.

mancave

Decoratie aan de muur

De muren in je mancave zijn bij uitstek de plek om decoratie op te hangen, zoals posters en sjaaltjes van je favoriete voetbalclub. Of onderdelen van een motor als je helemaal gek bent van motoren. Vraag je vrienden of zij ook nog spullen hebben liggen om die een mooi plekje te geven in je mancave.

Zorg voor entertainment

Een televisie is natuurlijk aanwezig in je mancave net als een muziekinstallatie en misschien ook wel een spelcomputer. Denk je ook aan andere vormen van entertainment? Als je genoeg plek hebt, is het leuk om een biljarttafel neer te zetten. Bij wat minder ruimte is een flipperkast ideaal om voor het nodige entertainment te zorgen. Zo zijn er allerlei ideeën op het gebied van entertainment, variërend van een tafeltennistafel tot een schaakspel. Ook leuk is het om een dartbord aan de muur te hangen.

mancave

Gadgets en originaliteit mogen niet ontbreken

Als moderne man in je mancave wil je natuurlijk je vrienden steeds weer verrassen. Daarom kies je er ook voor om je mancave van gadgets te voorzien. Wat denk je van een bewegende koelkast of van een authentieke Arcade speelkast? Of ga op de originele toer en maak een klimmuur in je mancave. Zo is het ook mogelijk om de keuze te maken voor het maken van een geheime boekenkast. Je weet wel dan lijkt het alsof er een boekenkast gevuld met boeken staat, maar daarachter bevindt zich dan een geheime ruimte.