Een knappe vrouw aanspreken in een kroeg of club is doorgaans niet heel spannend. Met de juiste woorden, een open houding en veel (zelf)respect heb je zo een leuk gesprek te pakken. Maar wat nou als jij een mooie verschijning spot die onderdeel is van een hechte vriendinnengroep? Dan moet je het anders aanpakken. Zo kun jij een vrouw versieren in een groep.

Een vrouw  uit een vriendinnengroep versieren

Net zoals jij met je vrienden uitgaat, gaan vrouwen doorgaans met hun vriendinnengroep uit. Of ze elkaar nou kennen van hun opleiding, van de vroegere school of via andere vriendinnen: de meeste groepen zijn hecht, loyaal en zorgzaam. Een goed teken, want dat zegt ook iets over het meisje waar jouw oog op is gevallen. Een vrouw versieren in een groep kan echter wat moeilijker worden. De vriendinnengroep kan je namelijk als een bedreiging zien, of je geen kans willen geven. Dit zijn handige tips.

versieren

Check eerst goed de situatie

Elke vriendinnengroep is weer anders. Misschien gaat het om een vrijgezellenfeest of een werkborrel, maar het kan ook zijn dat ze elkaar al jaren kennen. Zijn ze sociaal naar de mensen om hen heen? Of zijn ze erg in zichzelf gekeerd? En misschien hangen er ergens wel vriendjes rond van haar of haar vriendinnen. Al die aspecten beïnvloeden jouw manier van versieren. Let daar dus goed op, maar stap er dan gewoon op af.

Neem zelf ook een vriend mee

Je hoeft echt niet helemaal in je ééntje op die hele groep af te stappen! Neem een vriend mee om het contrast wat minder groot te maken. Hij kan als wingman spelen, maar misschien vind hij één van haar vriendinnen zelf ook wel leuk. Door iemand mee te nemen kun jij haar makkelijker versieren of een gesprek aanknopen, zonder dat alle peilende ogen jullie kant op staren.

flirten

Stel de vriendinnen gerust dat je niks kwaad in de zin hebt

Helaas komt het vaak voor dat mannen verkeerde bedoelingen hebben. Nee is natuurlijk nee en ook met versieren kan je te ver gaan. Met andere woorden: in de ogen van haar vriendinnen moet jij je waarschijnlijk eerst bewijzen. Benader de groep met een open houding, stel ze gerust, geef eventueel een rondje en zorg dat zij weten dat jij de juiste intenties hebt. De perfecte openingszin helpt daar ook bij.

Wees zelfverzekerd

Heb je net contact met haar en het gevoel dat ze je ziet zitten, komt één van haar vriendinnen er een stokje door geven. Zul je net zien. Hou er rekening mee dat niet iedereen je per definitie leuk vindt. Komt zoiets voor, ga dan niet meteen aan jezelf twijfelen en druip niet meteen af. Je mag best trots zijn op jezelf en uiteindelijk hou jij je bezig met háár, en niet al haar vriendinnen. Door een zelfverzekerde houding, de nodige humor en een vriendelijke lach lukt het versieren ongetwijfeld en hebben jij, het meisje van je dromen én haar vriendinnen allemaal een topavond.

versieren