Wealth

Hoe rijk is Wout Weghorst? Dit is het vermogen van de boomlange spits

wout weghorst vermogen

Wout Weghorst kan naar verluidt bijna zijn spullen inpakken voor zijn nieuwe avontuur bij Manchester United. Zodra alles rond is zal het één van de belangrijkste overstappen van zijn carrière worden. Daar zal dan ongetwijfeld het nodige geld bij kijken. Wat is eigenlijk het vermogen van Wout Weghorst?

Verdiensten Wout Weghorst

De inmiddels 30-jarige Wout Weghorst begon zijn eerste pegels als profvoetballer te verdienen in Nederland. Hij stond onder contract bij de club Heracles en verdiende daar volgens Capology zo’n 39.000 euro per jaar. Na twee seizoenen maakte de aanvaller de overstap naar AZ en zette zijn handtekening voor een bedrag van zo’n 244.000 euro per jaar. Tijdens het seizoen 2016/17 maakte de spits veel indruk, dat leverde hem uiteindelijk een transfer op naar het Duitse Wolfsburg. Ook zijn salaris kreeg daarbij een flinke boost, Weghorst kon vier seizoenen lang naar een bedrag tussen de 3 en 3,5 miljoen euro kijken op zijn rekening. In 2021 verhuisde de Nederlander naar Engeland om zijn geld binnen te slepen bij Burnley. Na degradatie in de Premier League kwam Weghorst op huurbasis terecht bij de Turkse club Beşiktaş JK, waar hij tot het heden zijn geld heeft binnengeschoten. In totaal was deze periode bij beide clubs goed voor nog eens een jaarsalaris drie miljoen euro.

View post on Instagram
 

Vermogen Wout Weghorst

In totaal komen zijn clubverdiensten uit op een bedrag van 14.973.360 euro. Daarmee valt hij buiten de top 10 best verdienende spelers van het Nederlands elftal. Je kan dus wel zeggen dat de aanvaller behoorlijk wat centen heeft verdient in zijn carrière. En dan zou daar nog eens een transfer naar Manchester United bijkomen. Naast zijn salaris zal hij ongetwijfeld nog extra poen binnenslepen met bijvoorbeeld sponsordeals. Hoewel het daadwerkelijke vermogen van Wout Weghorst niet bekend is komen de meeste schattingen uit tussen de vier en zes miljoen euro. Dat is natuurlijk ook niet zo gek als je bedenkt dat hij meer dan veertien miljoen euro heeft verdient tijdens zijn carrière.

View post on Instagram